Kunt u dit servicebericht niet goed lezen? Bekijk dan de online versie. 18 maart 2020
ICT-beveiligingassessments DigiD: aanpassingen vanwege het coronavirus
Geachte heer, mevrouw,

Door de maatregelen rondom het COVID-19-virus komen aansluithouders potentieel in het nauw met de deadline voor het inleveren van de DigiD-assessmentrapportage. Logius realiseert zich dat dit een bijzondere, onvoorziene situatie is en speelt hier als volgt op in.
 
Uitgaande van de huidige maatregelen durend tot 6 april 2020 en voorbehoudend nieuwe maatregelen:
  • Voor bestaande aansluitingen met de inleverperiode vóór 1 mei wordt 1 maand extra de tijd gegeven. De assessmentrapportage wordt daarmee verwacht vóór 1 juni 2020.
  • Nieuwe aansluitingen dienen normaliter de assessmentrapportage in binnen 2 maanden na activatie. Logius streeft ernaar al deze aansluithouders te bellen om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Indien uw ontwikkelingen rondom de nieuwe DigiD-aansluiting stil liggen adviseren wij u om zelf de aansluiting tijdelijk te deactiveren. Heractiveren kan op een later moment weer als de werkzaamheden hervat worden. U krijgt vervolgens weer 2 maanden de tijd om de assessmentrapportage in te dienen.
  • Ook de aansluithouders die termijn hebben gekregen voor het niet voldoen aan eerder gescoorde norm(en) gaan wij bellen. Wij kijken gezamenlijk naar een passende oplossing.
Bovenal doet Logius een beroep op de eigen verantwoordelijkheid van de aansluithouders om assessments in te leveren zodra deze klaar zijn. En om de DigiD-webapplicaties en hun ICT-omgeving veilig te maken en te houden.
 
Omdat het niet altijd makkelijk zal zijn om de aansluithouders zoals hierboven genoemd telefonisch te bereiken kunnen deze aansluithouders ook Logius bereiken via https://www.logius.nl/contact
Vragen
Heeft u vragen of opmerkingen? U kunt ons bereiken op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur via telefoonnummer 0900 555 4555 (10 ct/m) of via het contactformulier op logius.nl/contact.

Met vriendelijke groet,

Servicecentrum Logius
Snel op de hoogte zijn van storingen en/of onderhoud? Download de Logius app of kijk op www.logius.nl/logius-app voor meer informatie.
...