‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Bekijk de online versie
Nieuwsflits
Jeugdbescherming-Cafés gaan digitaal
Zorg voor de Jeugd
 
 
Je kunt je nu aanmelden voor de digitale Jeugdbescherming (JB)-Cafés. Deze worden georganiseerd door het landelijk projectteam van de Jeugdbeschermingspilots. De pilots zijn onderdeel van actielijn 5 Jeugdige beter beschermen van Zorg voor de Jeugd.

In deze extra nieuwsflits vertellen we je wat JB-Cafés zijn en hoe deze eruit gaan zien. Ook kun je terugkijken naar de video van het eerste digitale JB-Café.
 
Over de Jeugdbescherming (JB)-Cafés
Het JB-Café is een plek waar de pilotlocaties en anderen geïnteresseerden samenkomen om in een open sfeer te leren en te reflecteren op actuele thema’s die relevant zijn voor de doorontwikkeling van de Jeugdbescherming.

Voor de JB-Cafés zijn alle soorten type professionals - van medewerker tot bestuurder - van harte uitgenodigd, net als betrokkenen vanuit de wetenschap,  en ervaringsdeskundigen, beroepsverenigingen en inspecties, etc.
Lees verder  
 
Het eerste digitale JB-Café
We trapten af met een driegesprek met Levi van Dam (innovator, kwartiermaker Garage 2020 Amsterdam en medeoprichter JIM aanpak), Kalle van IJzendoorn (Projectleider pilot West Brabant West) en Merlijn Ballieux (veranderkundige en schrijver van het boek ‘Durf het verschil te maken’).

Centraal stond:

  • De mogelijkheden die de huidige tijd ons biedt op het gebied van samenwerking.
  • Is samenwerking de sleutel voor een beter werkende jeugdbescherming?
  • Wat vragen we van een professionals binnen de jeugdbescherming?
Bekijk de video  
 
Volgende JB-Cafés
De eerst volgende JB-Cafés twee digitale gesprekstafels voor maximaal 10 deelnemers.

Tijdens deze online gesprekken zijn deelnemers aan de pilots betrokken en kunnen externen aansluiten. Er is ruimte voor interactie en het gesprek met elkaar. 
Naar de agenda  
 
Ken je iemand die geïnteresseerd zou kunnen zijn in de JB-Cafés? Stuur deze Nieuwsflits dan door!
 
Zelf ideeën voor een JB-Café-thema?
Heb je zelf onderwerpen waar je graag tijdens een digitale overlegtafel over in gesprek gaat, laat dit dan weten aan Marieke of Inge via marieke@mowadvies.nl of inge.opkarakter@gmail.com.
 
Interesse in de nieuwsbrief Voordejeugd?
Meld je dan snel aan via deze button en ontvang de nieuwsbrief elke maand op het door jou opgegeven e-mailadres. Of tip een collega!
Aanmelden  
 
Je ontvangt deze Nieuwsflits, omdat je abonnee bent van de nieuwsbrieven van Zorg voor de Jeugd of je hebt een JB-Café bezocht of daar interesse in getoond. Afmelden kan door op de afmeld-link in de footer te klikken.
 
Twitter   Linkedin
Zorg voor de Jeugd
...