Nieuwsbrief WaakSaam: december 2020

Lees online  |  Afmelden
Dura Vermeer
 
Nieuwsbrief WaakSaam: december 2020
Beste lezer,
 
Deze nieuwsbrief is een uitgave van gebiedsaannemer WaakSaam. WaakSaam beheert en onderhoudt in opdracht van de provincie Noord-Holland wegen, vaarwegen, bruggen, sluizen, groen, gebouwen en terreinen in de Kop van Noord-Holland tot juni 2025. Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar, klik dan rechts bovenin voor de webversie. 
 
 

Terugblik op 2020 

Dit is alweer de laatste nieuwsbrief voor dit jaar. We kijken terug op een jaar waarbij het coronavirus grote impact op het dagelijks leven had en heeft. Gelukkig konden wij het onderhoud in de Kop van Noord-Holland op hoog niveau blijven uitvoeren dankzij de flexibiliteit en de tomeloze inzet van onze mensen. We delen graag een paar highlights van het afgelopen jaar met u:

Biologische bloembollen
De rotondes in de N249 en N248 werden getransformeerd tot een bloemenzee na het planten van een variatie aan biologische bloembollen van een biologische bloembollenteler uit Sint Maartensvlotbrug.


Epoxy asfalt
Het asfalt van de Medemblikkerweg (N240) tussen de Oosterterpweg en de Flevoweg is vernieuwd en de weg is veiliger gemaakt met grasbetontegels langs de rijbaan. Op de Medemblikkerweg is een proefvak met speciaal asfalt aangelegd. In het 'super-asfalt' zit een vleugje epoxy, een speciaal bindmiddel dat er voor zorgt dat het asfalt rond de vijftig jaar meegaat in plaats van tien tot twaalf jaar.  Klik hier als u meer wilt lezen.

Biodiversiteit vergroten door gefaseerd maaien 
Daar waar mogelijk hebben we gefaseerd gemaaid in de Kop van Noord-Holland. Door een gedeelte van het gras pas later in het jaar te maaien blijft het leefgebied in stand voor insecten, zoogdieren en vogels die dekking en voedsel zoeken.


N250 Den Helder
Tussen 14 september en eind oktober was het qua doorgaand verkeer rustig op de N250 in Den Helder. Wij repareerden de Burgemeester Visserbrug, vernieuwden het asfalt tussen de brug en de Beatrixstraat, het kruispunt Havenweg werd opnieuw ingericht en we hebben slimme verkeerslichten geplaatst op de route naar de veerboot.


In de winter strooien; in de zomer koelen
WaakSaam staat het jaar rond voor u klaar. Met de winter die voor de deur staat is het goed te weten dat onze tien man sterke strooiploeg 24/7 paraat staat om de provinciale wegen in de Kop van Noord-Holland onder winterse omstandigheden begaanbaar en veilig te houden.  
In de zomer koelen we de provinciale bruggen. Wij hebben vele waterwagens op de bruggen geleegd om ervoor te zorgen dat de bruggen konden blijven werken.  Rode loper in fietstunnel De Hoep
Ook op de fietsroutes voert WaakSaam onderhoud uit. Zo werd fietstunnel De Hoep onder de N241 in de gemeente Schagen voorzien van een rode loper in de vorm van een nieuwe slijtlaag.

 

Wij stellen aan u voor: Kelly Grifhorst onze werkvoorbereider
Als u bij het Servicepunt van de provincie een melding doet - bijvoorbeeld omdat een lantaarnpaal het niet doet of er ligt grint op het fietspad - dan wordt uw melding bij WaakSaam met zorg afgehandeld door onze werkvoorbereider Kelly Grifhorst. Kelly is als regelaar in hart en nieren voor WaakSaam precies de juiste persoon om het team compleet te maken. Wij stellen Kelly graag aan u voor.


Kelly is 33 jaar, woont in Culemborg en werkt sinds september dit jaar bij WaakSaam vanuit haar werkgever Van Doorn in Geldermalsen. Van Doorn is binnen de combinatie WaakSaam de partij die zorgt voor het groenonderhoud en het schoonhouden en beheren van de wegen.
“Ik ben het vak min of meer ingerold. Hiervoor werkte ik bij Bam en ik ontdekte dat het heel boeiend is om als werkvoorbereider van alles te regelen. Het werk in de infra-branche daar hou ik van omdat het  zo zichtbaar is wat je doet. Ik kan ergens in de Kop van Noord-Holland rijden en dan kom ik altijd langs locaties waarbij ik denk “Hé wat leuk, dat is een WaakSaam klus, daar heb ik één en ander voor geregeld.”
 
Wat regel je allemaal bij WaakSaam?
“Het afhandelen van de meldingen heeft mijn eerste prioriteit. We zorgen ervoor dat een melder binnen 36 uur een antwoord van ons krijgt over hoe het staat met de melding. Ik ben de aangever en aanjager en zorg ervoor dat de juiste persoon binnen WaakSaam de melding op kan lossen. Ik ondersteun onze technisch managers, onderhoudsmanager, projectmanager en omgevingsmanager waar ik kan en verder bewaak en registreer ik zaken van schade door voertuigen. Dat kan gaan om hectometerbordjes die omver gereden zijn, maar ook kan de berm stuk gereden zijn door een ongeval op de weg. Een nieuwe taak voor mij is het registreren van de verkeersmaatregelen in het verkeersloket van de provincie. Daardoor kunnen weggebruikers op nhbereikbaar.nl zien waar wij werken en of er bijvoorbeeld een snelheidsbeperking geldt of een omleidingsroute.”
 
Is het leuk werken bij WaakSaam?
“Ik heb het harstikke naar mijn zin. We werken in een leuk team, iedereen is lekker positief en enthousiast en het loopt bedrijfsmatig gesmeerd. Dat zie ik zowel buiten in de uitvoering als achter mijn laptop met de goede tools op systeemtechnisch gebied. Bovendien is WaakSaam een mooi divers contract. Doordat we groen, verkeerslichten, bruggen, sluizen, vaarwegen en asfalt onderhouden en ook grote infra-projecten uitvoeren zoals het asfalt van de N240 in Wieringerwerf, zijn de meldingen ook divers. Elke melding vlieg je weer anders aan. Dat geeft afwisseling in het werk. Ik leer er elke dag wel iets bij en ik ga voor een 10. Daar zit de uitdaging in voor mij.”

“Wat ik naast m’n werk doe? Tja normaal gesproken hou ik ervan bij familie en vrienden op bezoek te gaan, terrasje pakken, naar de kroeg of een leuk feestje. Nu zou ik het liefst iedere dag gaan sporten en lekker wandelen met de hond om de volgende dag weer met energie aan het werk te kunnen gaan.”

 

 

Prettige feestdagen
WaakSaam wenst u hele prettige feestdagen en een gezond en voorspoedig 2021. Graag tot volgend jaar! 

 

Kop van Noord-Holland op Facebook
Bent u benieuwd wat de provincie Noord-Holland in de Kop van Noord-Holland doet? Volg dan deze facebook pagina. Met nieuws uit de regio over onderwerpen als cultuur, wegwerkzaamheden, land- en tuinbouw, recreatie, innovatie, natuur en meer. 

Adres kantoor WaakSaam
Het kantoor van WaakSaam is gevestigd aan de Oude Blaauwweg 5, 1521 RN Wormerveer.
 
Vragen? Bel gratis met het servicepunt van de Provincie Noord-Holland!

Heeft u vragen of opmerkingen over onderhoud aan provinciale (vaar)wegen, bruggen of viaducten, groen of gebouwen in de Kop van Noord-Holland? Bij het Servicepunt van de provincie Noord-Holland kunt u terecht met al uw vragen of opmerkingen. Dit kan telefonisch via het gratis telefoonnummer 0800 – 0200 600. Ook kunt u per e-mail contact opnemen via servicepunt@noord-holland.nl.
 

Aanmelden of afmelden nieuwsbrief of meer informatie over onze werkzaamheden?
Krijgt u deze nieuwsbrief doorgestuurd? U kunt de nieuwsbrief ook rechtstreeks van ons ontvangen. Meld u aan op waaksaam.com/houd-mij-op-de-hoogte. Op onze website www.waaksaam.com vindt u ook meer informatie over de werkzaamheden en kunt u nieuwsberichten teruglezen.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich afmelden via de afmeldlink rechts bovenin de nieuwsbrief.

 
 
WaakSaam

Oude Blaauwweg 5
1521 RN  Wormerveer

  M: melding@waaksaam.com
W: www.waaksaam.com
WaakSaam voert de werkzaamheden uit in opdracht van:
Provincie Noord Holland


...