Nieuwsbrief WaakSaam: maart 2021

Lees online
  |  Afmelden
Dura Vermeer
 
Nieuwsbrief WaakSaam: maart 2021
Beste lezer,
 
Deze nieuwsbrief is een uitgave van gebiedsaannemer WaakSaam. WaakSaam beheert en onderhoudt in opdracht van de provincie Noord-Holland wegen, vaarwegen, bruggen, sluizen, groen, gebouwen en terreinen in de Kop van Noord-Holland tot juni 2025. Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar, klik dan rechts bovenin voor de webversie. 
 
 

Afsluiting Stolperbasculebrug - Gemeente Schagen
Vanaf 25 maart werkt WaakSaam aan het brugdek van de Stolperbasculebrug in de provinciale weg N248. De Stolperbasculebrug is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer van donderdag 25 maart 20.00 tot maandag 29 maart 05.00 uur.
Het weekend van vrijdag 9 april 20.00 uur tot maandag 12 april 05.00 uur is gereserveerd als reserveperiode.
De omleidingsroute loopt via de N9, N99 en de N249. (Brom)fietsers en voetgangers kunnen gebruik blijven maken van de Stolperbasculebrug. Let op: donderdagavond/nacht vanaf 20.00 uur geldt een wachttijd van ongeveer 10 minuten.

Scheepvaart
Vanaf vrijdag 26 maart 7.00 uur tot maandag 29 maart 05.00 is het kanaal onder het beweegbare deel van de Stolperbasculebrug gestremd voor de scheepvaart.

Klik hier voor de omleidingsroutes en meer informatie over de werkzaamheden.

Connexxion
Reist u met Connexxion? Houd rekening met langere reistijd, tijdelijke haltes en gewijzigde vertrek- en aankomsttijden. Meer informatie op
www.overal.nl/destolpen.Stolperbasculebrug

 

Afsluiting Medemblikkerweg/N240 - Gemeente Hollands Kroon
De Medemblikkerweg/N240 tussen de Flevoweg en het Wagenpad is aan onderhoud toe. We vernieuwen het asfalt van de rijbaan en het fietspad. De kruisingen worden opnieuw ingericht en er komt verlichting, duidelijke markering en bebording.

Tijdens de werkzaamheden - van 29 maart tot en met 9 juli 2021 - is de Medemblikkerweg afgesloten voor het verkeer. De woningen en bedrijven aan de Medemblikkerweg blijven bereikbaar. Gemotoriseerd verkeer volgt een omleidingsroute via de A7 en de N239; fietsers rijden via de Medemblikkersluisweg, de Flevoweg en de Hoornseweg.
Klik hier voor de omleidingsroutes en meer informatie over deze werkzaamheden.Medemblikkerweg/N240

 

Terugblik op WaakSaams Winterdienst
Naast het onderhoud van de provinciale wegen, vaarwegen, bruggen, sluizen en groen zorgt WaakSaam bij winterse omstandigheden ook voor de gladheidsbestrijding in de Kop van Noord-Holland. We strooien vanuit het steunpunt De Stolpen in Schagerbrug. Hier staan ‘s winters de strooiers opgesteld en ligt het zout opgeslagen in een grote loods. Begin februari heeft onze strooiploeg een aantal dagen nagenoeg onafgebroken gewerkt om de provinciale wegen begaanbaar te houden of te krijgen. Er werden extra shovels, trekkers en kranen ingezet om de wegen (stuif)sneeuwvrij te maken. Totaal reed onze strooiploeg in de afgelopen winterperiode 21.460 km en werd er 1280 ton zout gestrooid in de Kop van Noord-Holland. Klik hier voor onze vlog over de gladheidsbestrijding.

Sneeuwruimen WaakSaam 

 

De lente is in aantocht
Ondertussen dient de lente zich aan met de eerste bloeiende bloembollen. Op de rotonde van de N249 staan de krokussen in bloei.

Bloembollen in bloei rotonde N249

 

LED verlichting langs de provinciale wegen
WaakSaam vervangt de komende maanden de huidige openbare verlichting voor LED verlichting langs de provinciale wegen in de Kop van Noord-Holland. De provincie Noord-Holland zorgt door ‘verledding’ van de openbare verlichting voor een mooie bijdrage aan een duurzamere provinciale infrastructuur.
LED verlichting verbruikt minder energie en omdat de lampen veel langer mee gaan hoeven ze minder vaak vervangen te worden. WaakSaam staat dan minder vaak met een hoogwerker langs de weg, wat ten goede komt aan de doorstroming van het verkeer. 

 

Coronamaatregelen
WaakSaam hanteert de coronamaatregelen van het RIVM. We verzoeken u ook de coronamaatregelen op te volgen indien u de werkzaamheden passeert.

Adres kantoor WaakSaam
Het kantoor van WaakSaam is gevestigd aan de Oude Blaauwweg 5, 1521 RN Wormerveer.
 
Vragen? Bel gratis met het servicepunt van de Provincie Noord-Holland!

Heeft u vragen of opmerkingen over onderhoud aan provinciale (vaar)wegen, bruggen of viaducten, groen of gebouwen in de Kop van Noord-Holland? Bel of mail met het Servicepunt van de provincie Noord-Holland, telefoonnummer 0800 – 0200 600 (gratis) en e-mail: servicepunt@noord-holland.nlDe werkzaamheden van de provincie zijn ook te volgen op Facebook.com/KopNoordHolland.

Aanmelden of afmelden nieuwsbrief of meer informatie over onze werkzaamheden?
Krijgt u deze nieuwsbrief doorgestuurd? U kunt de nieuwsbrief ook rechtstreeks van ons ontvangen. Meld u aan op waaksaam.com/houd-mij-op-de-hoogte. Op onze website www.waaksaam.com vindt u ook meer informatie over de werkzaamheden en kunt u nieuwsberichten teruglezen.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich afmelden via de afmeldlink rechts bovenin de nieuwsbrief.

 
 
WaakSaam

Oude Blaauwweg 5
1521 RN  Wormerveer

  M: melding@waaksaam.com
W: www.waaksaam.com
WaakSaam voert de werkzaamheden uit in opdracht van:
Provincie Noord Holland