Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk dan de online versie
3 november 2020
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Nieuwsbrief CITES en Brexit: bereid u voor!    
Het Verenigd Koninkrijk (VK) heeft de Europese Unie (EU) op 1 februari 2020 verlaten. Op dit moment geldt er een overgangsperiode. Hierdoor gelden de EU-regels en wetten nog en verandert er niets. Op 1 januari 2021 is de overgangsperiode afgelopen. Dan veranderen de regels wel.

Vergunning nodig
Gaat u na 31 december 2020 een CITES beschermde soort het VK in- of uitvoeren? Of gaat u ermee reizen naar het VK? Vanaf 1 januari 2021 heeft u bijna altijd een CITES-vergunning nodig van Nederland en van het VK. Een EU-certificaat is dan niet meer geldig omdat het VK niet meer bij de EU hoort.

Uitzondering voor Noord-Ierland
Voor Noord-Ierland geldt een uitzondering. De EU-regels blijven gelden tot 1 januari 2025.

Zorg dat u op tijd bent
Vanaf 1 januari 2021 veranderen de regels. Door u goed voor te bereiden voorkomt u problemen. Het aanvragen van de documenten kost tijd. Begin hier dus op tijd mee zodat u de juiste documenten heeft als u gaat in-of uitvoeren Dit kunt u nu al doen.

Pagina over gevolgen van Brexit voor CITES
Wilt u meer informatie over de gevolgen van Brexit voor CITES? Dit leest u op onze website. Kijk op Gevolgen Brexit voor CITES. Hier leest u wanneer u een vergunning nodig heeft en hoe u deze aanvraagt. En waar meer informatie staat over de douane-, veterinaire- en fytosanitaire regels. Ook leest u waar de regels van het VK staan.

Meer informatie
Heeft u na het lezen van deze nieuwsbrief en de webpagina vragen? U kunt ons bellen op werkdagen tussen 8:30 en 17:00 uur op 088 042 42 42 (lokaal tarief). U krijgt een keuzemenu te horen. Kies voor 1 en daarna voor keuze 4. Of mail naar info@rvo.nl.

Heeft u interesse in een webinar over CITES en Brexit? Laat ons weten over welke onderwerpen u graag uitleg krijgt. Dit doet u door te mailen naar cites@rvo.nl.

De EU en het VK onderhandelen nog over de afspraken vanaf 1 januari 2021. Wilt u het nieuws hierover volgen? Dat kan op https://www.brexitloket.nl/.
 
   
Colofon
Contactgegevens
Rijksdienst voor
Ondernemend Nederland
Prinses Beatrixlaan 2
2595 AL Den Haag

Afmelden
Aanmelden
Privacybeleid

@RVO_Nederland
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Rijksdienstvoor
OndernemendNederland
RVO.nl/rss
Dit bericht kan informatie bevatten die niet voor u is bestemd. Indien u niet de geadresseerde bent of dit bericht abusievelijk aan u is toegezonden, wordt u verzocht dat aan de afzender te melden en het bericht te verwijderen. De Staat aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade, van welke aard ook, die verband houdt met risico's verbonden aan het elektronisch verzenden van berichten.
 
...