Laatste nieuws rondom vrijwilligerswerk Lees online  |  Afmelden
Indebuurt033
Voor vrijwilligers
nieuwsbrief  - December 2020
Je bent goud waard ♥
In deze gekke Corona tijd waarin wij leven, valt het soms niet mee om positief te blijven. Het is daarom goed om lichtpuntjes te blijven zien. Zo is vrijwilligerswerk op vele plekken nog steeds mogelijk, al dan niet in aangepaste vorm. Het doet een mens deugd om ergens aan bij te dragen. Wellicht wel meer dan ooit, complimenteren wij iedereen die zich inzet. Je bent goud waard! ♥
Vrijwilligers nieuws
NLdoet 2021
 
Op 12 en 13 maart 2021 organiseert het Oranjefonds weer NLdoet. Erg leuk nieuws is dat klusaanbieders zich nu alweer kunnen aanmelden voor volgend jaar. Het is dé mogelijkheid om mensen die vrijwilligerswerk overwegen, een inkijkje te geven in hoe leuk vrijwilligerswerk is. Als vrijwilliger kan je nu ook al kijken of er leuke klussen in jouw omgeving zijn. 

De voordelen voor klusaanbieders
Je krijgt op die dagen de klus geklaard én als je het goed aanpakt is de kans aanwezig dat je er nog vrijwilligers aan overhoud ook. De klussen zijn ingedeeld in de volgende categorieën: opknappen, schoonmaken, tuinieren, uitstapje, verwenmiddag, natuurgebied, kennis en overige. Er is van alles mogelijk. Vorig jaar waren zo goed als alle aangemelde klussen in Amersfoort “uitverkocht”.
 
Aanmelden
De website van NLdoet is dé bron van alle informatie voor vrijwilligers en klusaanbieders. Vrijwilligers kunnen klussen zoeken en zich aanmelden. Uiteraard kunnen de klusaanbieders daar de klussen aanbieden. Je kunt er ook allerlei handige tips vinden voor een succesvolle deelname, zowel voor de vrijwilligers als voor de klusaanbieder. Zo is er ook communicatiemateriaal te downloaden.

Doe je mee? »
Trainingen gezocht!
 
De VrijwilligersAcademie van Indebuurt033 is druk bezig een mooi programma met trainingen en workshops voor vrijwilligers op te stellen voor 2021. Biedt jouw organisatie een cursus aan die ook voor andere vrijwilligers uit Amersfoort toegankelijk is, meld deze dan aan via VA@indebuurt033.nl.
 
Ben je zelf vrijwilliger en mis je iets in het aanbod van de VrijwilligersAcademie? Ook dan horen wij het graag. Zo kunnen wij de onderwerpen zo goed mogelijk aan laten sluiten bij jullie behoefte aan kennis en verdieping. Voor volgend jaar staan in ieder geval de thema’s: EHBO en Omgaan met Psychische Kwetsbaarheden op de agenda.
 
Kan je niet wachten tot de nieuwe trainingskalender klaar is? Volg dan alvast één van de e-learning modulen die de VrijwilligersAcademie verzameld heeft. Wat dacht je van: Omgaan met dementie, Interculturele communicatie, Aan de slag als maatje of Vrijwilligers vinden en binden. Je vindt deze online cursussen én nog veel meer interessante onderwerpen op de website van Indebuurt033.
Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021: Mensen maken Nederland
 
Het jaar 2021 is uitgeroepen tot Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet. Met de slogan: ‘Mensen maken Nederland’ wordt vrijwilligerswerk heel 2021 lang goed zichtbaar gemaakt. Zo biedt dit jaar de uitgelezen kans om nieuwe vrijwilligers te werven. 

In Amersfoort hebben Indebuurt033 en de Gemeente Amersfoort de handen ineen geslagen om vrijwilligerswerk in onze stad extra in de spotlights te zetten. Elke maand zullen we aan de hand van een specifiek thema vrijwilligers en initiatieven uitlichten.
 
Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) heeft speciaal een website in het leven geroepen met allerlei ideeën en tools om het iedereen makkelijk te maken aandacht te besteden aan dit speciale jaar: Mensen maken Nederland. Hier kan je posters downloaden en op maat maken voor je eigen organisatie.
  
We hopen dat zoveel mogelijk organisaties en initiatieven in Amersfoort mee gaan doen om er een fantastisch jaar van te maken. Daarom nodigen Indebuurt033 en gemeente Amersfoort je van harte uit voor de digitale aftrap van het jaar van de vrijwilliger in Amersfoort: Maandag 14 december van 11:00 - 12:00 uur.

We leggen uit wat het jaar inhoudt en hoe je mee kan doen. Aanmelden kan door een mail te sturen naar: VA@indebuurt033.nl. Je ontvangt dan een paar dagen van te voren een Teams-link naar de bijeenkomst.

Meer informatie »
 tips vrijwilligersorganisaties
Ondersteuning vrijwilligersorganisaties
 
Maakt Corona het je moeilijk om je activiteiten uit te voeren?
Of is je organisaties juist hard gegroeid en vraag je je nu af hoe je dat het beste kan organiseren? Of krijg je je bestuur niet goed gevuld en is het tijd om kritisch te kijken naar hoe het in je stichting of vereniging georganiseerd is?

Neem dan gerust contact op met IDB033 via vrijwilligersmakelaar Lisette de Koning, 033 204 86 77 of mail VA@Indebuurt033.nl.
BLOG: 10 tips om mee te surfen op de 2e golf
 
Hoe houd jij vrijwilligers in deze tijd betrokken? Is jouw vrijwilligersactiviteit en bijbehorende -vacature al coronaproof? Hoe kan je inspelen op het corona effect, namelijk dat iedereen graag iets voor een ander wil doen? NLvoorelkaar heeft een aantal tips uit het veld voor je op een rijtje gezet. 
7 december: Dag van de vrijwilliger
 
Eén dag die wat ons betreft niet zomaar voorbij mag gaan, is natuurlijk de Dag van de vrijwilliger. Dit is een uitgelezen kans om op deze speciale dag vrijwilligers te bedanken voor hun inzet. Heb je nog inspiratie nodig hoe je dat het beste kunt doen? Er zijn een aantal tips op een rijtje gezet. 
Vacatures uitgelicht
Reageer direct op één van de vacatures!

In de vacaturebank van Indebuurt033 staan vacatures voor vrijwilligerswerk in Amersfoort en omstreken. Je kunt direct reageren op één van de vacatures bij talloze organisaties. Wil je voor een langere periode, eenmalig of voor een beperkte periode aan de slag? Alles is mogelijk!

 • Is uitjes bedenken, organiseren en uitvoeren iets voor jou?
  Ga dan aan de slag bij Plusbus033. Je bedenkt samen met andere vrijwilligers een gevarieerd programma met leuke uitjes, maakt reserveringen, boekt deelnemers in en staat deelnemers telefonisch te woord. Indien gewenst ga je zo nu en dan mee met een uitje als begeleider. 
   
 • Hulp bij huiswerk rekenen en engelse taal
  Kun jij een uurtje bijles geven in rekenen en/of Engelse taal? Het zou een 24 jarige Syrische jongeman heel erg helpen. Hij doet een MBO opleiding voor servicemedewerker en merkt dat rekenen en de Engelse taal hem niet gemakkelijk afgaan. Hij kan wel wat hulp gebruiken!
   
 • Voorzitter als boegbeeld voor Humanitas Eemland
  Humanitas Eemland zoekt een voorzitter die boegbeeld wil zijn voor de organisatie, de bestuursvergaderingen leidt en diverse contacten onderhoudt.
   
 • PR en Communicatie voor Toon Hermans Huis Amersfoort
  Het Toon Hermans Huis Amersfoort is een stichting die ondersteuning biedt aan mensen die direct of indirect met kanker te maken hebben, zodat ze weer een beetje grip krijgen op hun leven. Ze zoeken iemand die het leuk vindt om verschillende PR- en Communicatieactiviteiten uit te voeren. Dit kan ook vanuit huis.
   
 • Coördinator Burenhulpdienst Kruiskamp/Koppel
  De Buurthulp is op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die vraag en aanbod van praktische hulpvragen in de wijk met elkaar kan verbinden. Help jij je buurtgenoten?
Info Vrijwilliger 
Indebuurt033 wijst je de weg
 
Staat jouw droomvacature hier niet bij? Kijk dan verder op de vacaturebank van Indebuurt033 voor leuke en actuele vrijwilligersfuncties.

Kan je hierbij wat ondersteuning en advies gebruiken. Neem dan contact op met de Informatiewinkel in jouw wijk om een afspraak te maken. Kijk hier voor de bereikbaarheid van de Informatiewinkels- en punten.

Indebuurt033
T: 033 - 204 86 77 
E: nieuws@indebuurt033.nl
Volg ons
Twitter   Facebook   Linkedin  
...