Ontdek het laatste mantelzorgnieuws! Lees online
  |  Afmelden
Indebuurt033
Voor mantelzorgers
nieuwsbrief  - februari 2021 

In deze nieuwsbrief

Mantelzorg NIEUWS
Op zorgvakantie in Nederland
 

Logeerzorg is een speciale vorm van respijtzorg. Het bestaat al jaren. Alleen slecht 7,5 procent van de mantelzorgers maakt wel eens gebruik van logeerzorg. Movisie deed vorig jaar een onderzoek en volgde logeerhuizen. Wel interessant om nog terug te lezen.

Veel leuker is om te vermelden dat het vandaag de dag, juist nu erg wordt aangeraden. Het is namelijk gewoon mogelijk. Andewieke heeft aangepaste appartementen met, indien nodig, een vaste zorggever. Ben je op zoek naar een vakantiewoning met, mantelzorg, respijtzorg, thuiszorg mogelijkheden in een rustige mooie rustgevende bosrijke omgeving? Dan staan de deuren van Andewieke open.

Ontdek Andewieke »
Podcast Niet alleen ziek
 

In Nederland hebben zo’n 8 miljoen mensen een chronische ziekte. Een deel van hen is vader of moeder van opgroeiende kinderen. Maar wonderlijk genoeg hoor je vrijwel nooit over wat de combinatie leven met een chronische ziekte en ouder zijn voor hen betekent.

In de vierdelige podcast Niet alleen ziek van stichting BMP praat journalist Maarten Dallinga met Karen, Christel, Sonja en Marleen over schuldgevoel, aanvaarden, communicatie en de toekomst. Deze moeders vragen meer aandacht voor de impact van langdurige ziekte op het ouderschap. Alle afleveringen zijn terug te luisteren. 

Luister de afleveringen »
Mantelzorg TIPS
Een fijn extraatje voor mantelzorgers 
 
Soms is de zorg voor jou als mantelzorger intensief. Indebuurt033 en de gemeente Amersfoort willen jou een steuntje in de rug geven! Daarom is er de Mantelzorgpas met een tegoed van 150 euro, waarmee je gebruik kunt maken van een aantal diensten van Leef3.nu in Amersfoort. Denk hierbij aan een maaltijdservice of wasservice aan huis, zorg- en welzijnshulpmiddelen voor prettig wonen, een boeken- of tijdschriftenbon, bloemen of praktische hulp. De pas maakt het leven voor jou als mantelzorger hopelijk net wat prettiger!
Vraag de pas hier aan »
Blijk van Waardering aanvragen
 

Het is nog steeds mogelijk om de Blijk van Waardering aan te vragen. Dit kan tot 1 maart. De Blijk van Waardering is een steuntje in de rug voor het vele goede en vaak onzichtbare werk wat mantelzorgers doen.

Ben of ken jij iemand die mantelzorger is? Vraag dan nog snel de Blijk van Waardering aan. Je ontvangt dan ook nog leuke kalender (zolang de voorraad strekt).

Aanvragen en meer informatie »
Mantelzorg activiteiten
Hulp bij de belastingaangifte 2020
 
Indebuurt033 biedt inwoners van Amersfoort met een minimuminkomen hulp bij het invullen van de belastingaangifte 2020. Vanaf 15 februari, van maandag t/m donderdag tussen 09.00 – 13.00 uur, kunnen inwoners bellen naar één van de locaties om een afspraak te maken. Als het lastig is om te bellen, kan men ook langskomen om een afspraak te maken.
Bekijk de adressen en telefoonnummers »
Voor in de agenda
Maandagen 19.30 - 21.30 uur Leusden
Training Opvoeden met ASS 
 
Ben je ouder van een kind in de basisschoolleeftijd met ASS? Dan helpt deze training je. Je krijgt antwoord op veel voorkomende vragen, kunt ervaringen uitwisselen met andere ouders en krijgt tips en adviezen die je helpen bij de opvoeding. De training wordt gegeven door Hanneke Scheper. Er zijn zes bijeenkomsten, om de week op maandag. Data: Maandag 8/3, 22/3, 5/4,19/4, 10/5 en 24/5. Ja, ik wil mij aanmelden.
29 maart 19.30 - 21.30 uur Leusden
Autisme en gezin bijeenkomst 
 
Tijdens de Week van het Autisme organiseert Lariks in samenwerking met Hanneke Scheper een bijeenkomst over autisme in het gezin. Wat betekent het om een gezinslid met autisme te hebben? Hanneke deelt ervaringen en tips die het inzicht in autisme vergroten en hoe je er als gezin met elkaar mee om kunt gaan. Ja, ik wil mij aanmelden.
12 april & 17 mei Leusden
Autisme en puberteit
 
Kinderen met autisme ontwikkelen zich vaak anders dan anders. De puberteit kan voor extra vragen zorgen. Daarom organiseert Lariks samen met Hanneke Scheper twee thema-avonden hierover. Het eerste deel is op 12 april, het tweede deel op 17 mei. Hanneke is expert op het gebied van autisme. Zij deelt haar kennis en ervaringen met je en geeft nuttige tips en adviezen. Ja, ik wil mij aanmelden.
22 April 19.30 - 21.30 uur Online
Informatiebijeenkomst over mantelzorgwoningen
 
Wil je als mantelzorger dichter bij degene wonen voor wie je zorgt? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor het plaatsen van een mantelzorgwoning in de tuin. Maar wat is een mantelzorgwoning precies en welke regels gelden daarvoor? Deze en andere vragen staan centraal tijdens deze informatiebijeenkomst. De bijeenkomst is waarschijnlijk online i.v.m. corona. Heb je interesse in deze bijeenkomst, stuur een mail naar mantelzorgers@indebuurt033.nl.
Meer informatie
 

Wil je meer weten en op de hoogte blijven van onze activiteiten of heb je behoefte aan individueel contact? Neem dan contact op met de mantelzorgcoördinatoren Sytske Stoop of Heleen Vonk. Je kunt mailen naar mantelzorgers@indebuurt033.nl.
  
De Informatiewinkels en Informatiepunten hebben vanwege de corona nog geen inloop, maar ontvangen je graag op afspraak. De Informatiewinkels zijn van maandag t/m donderdag van 9.00 – 13.00 uur telefonisch en per mail bereikbaar. Ook kun je dagelijks van 9.00 - 17.00 uur met ons chatten op de website.

Indebuurt033
T: 033 - 204 86 77 
E: nieuws@indebuurt033.nl
Volg ons
Twitter   Facebook   Linkedin