Wat doen provincies op het Regenboogthema? Lees online  |  Doorsturen
Movisie
 
Pink Link
6 februari 2019
Wat doen provincies om LHBTI-emancipatie te bevorderen?
Regenboogvlag
 
Elf van de twaalf provincies hebben zich inmiddels uitgeroepen tot Regenboogprovincie, in navolging van de tientallen Regenbooggemeenten die Nederland rijk is. Maar wat doen provincies om gestalte te geven aan die titel? Hoe bevorderen zij LHBTI-emancipatie?
Lees verder
 
Interview: homoseksueel in een orthodoxchristelijke omgeving
Knuffelend-stel
 
Uit de kast komen in een christelijke omgeving is makkelijker gezegd dan gedaan. Dat blijkt maar weer na de Nashville-verklaring. Christelijke LHBT-jongeren lijden aan minderheidsstress en soms zelfs zelfhaat. René Broekroelofs, die zelf als homo opgroeide in een orthodoxchristelijke omgeving, werkt voor Movisie aan suïcidepreventie, onder meer voor deze jongeren.
Lees verder
 
Online module: Coming-in
 
Hulpverleners in zorg en welzijn of vrijwilligers bij belangenorganisaties kunnen te maken krijgen met LHBT (lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender) cliënten met een biculturele achtergrond. Er zijn specifieke problemen waarmee biculturele LHBT’s vaker te maken krijgen dan LHBT’s zonder migratieachtergrond. Movisie ontwikkelde samen met Rutgers en het COC een online module om sociaal professionals en vrijwilligers te helpen bij het effectief ondersteunen van biculturele LHBT’s.
Lees verder
Handreiking zelfbeschikking LHBT's in migranten- en vluchtelingengemeenschappen 
 
Op vrijdag 8 maart, Internationale Vrouwendag, verschijnt een nieuwe digitale handreiking voor alle gemeenten die de zelfbeschikking van vrouwen, meisjes en LHBT’s in meer gesloten en behoudende families en gemeenschappen, willen stimuleren. Het is de nieuwste publicatie van Verandering van Binnenuit, de alliantie van zeven organisaties voor en door mensen met een migratie- of vluchtelingenachtergrond, Doetank Peer en Movisie.
Lees verder
 
Agenda
tot 22-02
With Pride: veertig jaar emancipatiestrijd (tentoonstelling)
tot 22-02
Zaanstad Regenboogstad (expositie)
11-04
Iedere patient is anders (congres)
12-04
Praktijkmiddag zelfbeschikking binnen migranten- en vluchtelingengemeenschappen
25-04 - 26-04
Focus on LGBTIQ seniors (Europese conferentie LHBTIQ-ouderen)
 
Blog: Compassie als Medicijn
Hanneke-Felten  
Hoe kunnen we de standpunten van de 250 ondertekenaars van 'Nashville' verklaren? Waar komt hun afwijzende houding tegenover LHBT'ers vandaan? En belangrijker: hoe is die houding te 'genezen'?
Lees verder
Nieuws en achtergrond
Movisie
 
COC
 
Rijksoverheid
 
winq
 
winq
 
oneworld
 
noordhollands dagblad
 
De Gelderlander
 
Binnenlands bestuur
 
Omroep Fryslan
 
 
t   t   f