Hoe kom je als gemeente een stap dichter bij LHBTI-beleid? Lees online  |  Doorsturen
Movisie
 
Pink Link
18 november 2019
Handreiking voor meer grip op resultaat gemeentelijk LHBTI-beleid
 
Veel gemeenten hebben behoefte om meer grip te krijgen op het resultaat van hun LHBTI-beleid. Movisie ontwikkelde daarom een handreiking voor gemeenten om dat voor elkaar te krijgen. ‘Meer grip op resultaat van LHBTI-beleid’ is een praktische stap-voor-stap-aanpak waarmee gemeenten samen met partners gewenste effecten van LHBTI-beleid kunnen formuleren en zichtbaar maken of ze de beoogde effecten ook bereiken.
Bekijk handreiking
 
Hoe komen gemeenten van LHBT-beleid een stap dichter bij LHBTI-beleid?
 
Regelmatig krijgt Movisie van Regenbooggemeenten de vraag hoe zij hun intersekse inwoners beter kunnen ondersteunen. Hoe kunnen gemeenten van LHBT-beleid nu LHBTI-beleid maken, terwijl er nog weinig kennis is over de maatschappelijke behoeften en wensen van intersekse personen? We spraken erover met Bente Keulen, beleidsadviseur bij de Nederlandse organisatie voor seksediversiteit, NNID.
Lees interview
 
Traditionele mannelijkheidsnormen kritisch bevraagd tijdens jaarlijkse White Ribbon-campagne
 
De komende weken vinden er op verschillende plekken in Nederland activiteiten plaats om jongens en mannen te betrekken bij het voorkomen van geweld tegen meisjes en vrouwen. De focus is het kritisch bevragen van traditionele mannelijkheidsnormen. Samen vormen de activiteiten de White Ribbon Campagne. Onderzoek laat zien dat een van de hoofdoorzaken van antihomoseksueel geweld ligt in de ideeën die plegers hebben over mannelijkheid en vrouwelijkheid. Vijf vragen en antwoorden over deze campagne.
Lees verder
 
Agenda
18-11
Miniconferentie: ‘Hoe sluit je aan bij de behoeften van LGBTQ+ kinderen en jongeren in jeugdzorg?’
20-11
Internationale Transgendergedenkdag
20-11
Bijeenkomst RUG over LHBTI-jongeren in jeugdzorg
2-12
Regenboogfestival Zwolle
13-12
Paarse vrijdag
13-12
Werkconferentie Effectief vooroordelen en discriminatie verminderen
20-12
Movisie kerstdebat
 
Campagne voor jongeren die twijfelen over hun seksuele oriëntatie
 
Onlangs startte de campagne #kweetnie, gericht op jongeren die twijfelen over hun identiteit of seksuele oriëntatie. Op Instagram vertellen jongeren die daar ervaring mee hebben hoe zij met die onzekerheden zijn omgegaan! Bekende personen zoals Jessie Maya en Rutger Vink delen hun Kweetnie-verhaal en vertellen dat het niet erg is om nog niet te weten wie je bent of wat je voelt.
Ga naar #kweetnie op Instagram
Meer nieuws
onderzoek
 
expositie
 
t   t   f