Stormachtig stil: levensverhalen van roze ouderen Lees online  |  Doorsturen
Movisie
 
Pink Link
30 januari 2020
'Stormachtig Stil' geeft LHBTI-ouderen een stem
 
Feministe en voorvechtster van de gelijke rechten en acceptatie van LHBTI’s: Magda Römgens. We spraken haar over haar activisme, zelfontdekking en zelfbeschikking: 'Ik kan mij goed voorstellen dat LHBTI-ouderen soms weer de kast in gaan om zich te verstoppen, waar ze eerst juist uitgekomen waren’. Haar levensverhaal staat nu beschreven in de geheel herziene uitgave van het boek ‘Stormachtig stil’.
Lees interview
 
Verslag Kerstdebat: Gedwongen Emancipatie? Verandering van binnenuit!
 
Op vrijdag 20 december bespraken we tijdens het jaarlijkse Kerstdebat of traditionele groepsnormen veranderd kunnen worden. Bevlogen sprekers lieten zien dat dit kan en dat het al gebeurt. Kon je er niet bij zijn of wil je alles nog eens rustig teruglezen? Bekijk dan het sfeerverslag van deze middag.
Naar verslag
 
Intervisiebijeenkomst voor gemeenten over Regenboogbeleid
 
Op 14 februari 2020 organiseert Movisie een intervisiebijeenkomst in Utrecht voor gemeenten die niet vallen onder het officiële programma Regenbooggemeenten van OCW. De bijeenkomst is voor beleidsmedewerkers, raadsleden en wethouders. Er zijn nog plaatsen beschikbaar!
Aanmelden
 
Agenda
14-02
Intervisiebijeenkomst voor gemeenten over Regenboogbeleid. Meld je snel aan!
30-01 t/m 30-03
Tentoonstelling ‘Gender’ bij ZonMW: portretten van mensen die niet in het hokje 'man' of 'vrouw' passen
30-01 t/m 01-04
Tentoonstelling ‘Helden’: lhbtq’ers vertellen over hun rolmodel
 
Handreiking: transgender personen in je gemeente
 
De acceptatie van transgender personen in Nederland laat helaas te wensen over. Veel transgender personen bevinden zich in een kwetsbare positie. Daarom is het voor gemeenten belangrijk om ze op het netvlies te houden. In deze handreiking lees je wat je als gemeente kunt doen voor transgender personen.
Naar handreiking
Meer nieuws
oneworld
 
TNN
 
COC
 
oneworld
 
coc
 
coc
 
idem
 
 
t   t   f
...