'Niet het mannenlijf maar stereotypen bedreigend voor vrouwen' Lees online  |  Doorsturen
Movisie
 
Pink Link
12 maart 2020
Terugblik Intervisiebijeenkomst LHBTI-beleid
 
Afgelopen 14 februari organiseerde Movisie een intervisiebijeenkomst voor gemeenten over LHBTI-beleid. Doel was gemeenten samen te brengen die niet onder het officiële programma van het ministerie van OCW vallen, maar wel op LHBTI-beleid actief (willen) zijn. Dilemma's en belemmeringen werden besproken: 'Vaak horen we dat onze gemeente al inclusief is.'
Lees verder
 
Struisvogel Sessie maakt morele dilemma’s behapbaar
 
Hoe reageer je als een leerling homofobe scheldwoorden gebruikt? De nieuwe tool ‘Struisvogel Sessie’ van Kennisplatform Integratie & Samenleving (KIS) en Stichting School & Veiligheid helpt om het gesprek aan te gaan over dit soort situaties die vaak leiden tot morele dilemma’s.
Bekijk tool
 
Het Verwey-Jonker Instituut onderzoekt hoe de overheid als werkgever omging met homoseksualiteit in de periode 1945-1971. Zij zoeken mensen die hun ervaringen kunnen vertellen. Doet u mee?
Lees meer
 
Agenda
12-03 t/m 22-03
Roze Filmdagen: LGBTQ Filmfestival in Amsterdam. Dit jaar met meer internationale films dan ooit.
03-04
Man + Man: Relaties en seksualiteit. Eerlijk en openhartig neemt (relatie)therapeut Jeremy je mee in zijn werk.
28-05
Arguments Against Agression: een congres over hatespeech en (micro-)discriminatie tegen de LGBTI-community
 
Blog: Niet het mannenlijf maar stereotypen bedreigend voor vrouwen
 
Trouw plaatste op 28 januari een opiniebijdrage van Caroline Franssen, waarin ze stelling neemt tegen de aanpassing van de Transgenderwet. Dit wetsvoorstel maakt het mensen makkelijker om op hun paspoort en bij de gemeente, de aanduiding ‘man’ te veranderen in ‘vrouw’ of andersom: een overwinning voor de rechten van transgender personen. Maar Franssen denkt dat de rechten van transgender personen een gevaar betekenen voor vrouwen die níet transgender zijn. Movisie-collega Hanneke Felten reageerde hierop in een blog.
Naar blog
Meer nieuws
radar
 
parool
 
medisch contact
 
nrc
 
one world
 
nos
 
one world
 
youtube
 
 
t   t   f
...