LHBTI's met een verstandelijke beperking willen zichtbaar zijn Lees online  |  Doorsturen
Movisie
 
Pink Link
11 juni 2020
Dak- en thuisloze LHBTI-jongeren driedubbel kwetsbaar
 
In Nederland zijn er naar schatting 900 tot 2000 dak- en thuisloze LHBTI-jongeren. De huidige ondersteuning en opvang voor deze jongeren is niet altijd veilig, en onvoldoende sensitief als het gaat om seksuele en genderdiversiteit. Hoe ondersteun je deze jongeren het beste? Dat lees je in een nieuwe publicatie van Movisie.
Naar publicatie
 
Corona zet streep door eerste Roze Zaterdag Leeuwarden
 
Gemeente Leeuwarden was er helemaal klaar voor om na jaren voorbereiding eindelijk hun eerste Roze Zaterdag te organiseren. Door de coronacrisis is het evenement verplaatst naar volgend jaar. Wethouder Feitsma vertelt over Roze Zaterdag, hun enorme drive voor het werken aan een inclusieve stad en de impact van de coronacrisis op het LHBTI-beleid.
Lees interview
 
Hoe ondersteun je LHBTI’s met een verstandelijke beperking?
 
LHBTI's met een verstandelijke beperking zijn een vaak onzichtbare groep, waarvan maar weinig mensen het bestaan beseffen. De nieuwe handreiking ‘LHBTI‘s met een verstandelijke beperking willen zichtbaar zijn!’ laat zien hoe je als gemeente deze groep het beste kunt ondersteunen.
Lees verder
 
Gezocht: nieuwe naam voor onze nieuwsbrief!
Wij vinden het hoog tijd voor een opfrisbeurt voor deze nieuwsbrief. Daarom komt de Pink Link - op Coming Out Dag (11 oktober 2020) - opnieuw ‘uit de kast’! Met een nieuwe uitstraling, en… een nieuwe naam. En voor dat laatste hopen we op jullie creatieve ideeën.

Suggesties voor de nieuwe naam van onze nieuwsbrief, die de veelkleurigheid van het LHBTI-beleid weerspiegelen, zijn van harte welkom. Insturen kan tot uiterlijk 1 september via pinklink@movisie.nl. Als we de door jou ingezonden naam gaan gebruiken, ontvang je een leuke attentie.
Mail je suggestie
 
Agenda
10-06
Onderwijsconferentie Met Alle Respect - vanaf 10 juni online
Door-lopend
LHBTI+ steun in tijden van corona. Voor en door mensen uit de LHBTI+ community.
22-06
Training Seksuele- en genderdiversiteit binnen jouw
organisatie, van Den Haag DOET vrijwilligersacademie
14-10
Onderwijsconferentie Genderwijs van stichting School en Veiligheid, voor
onderwijsprofessionals in het po, vo en mbo
 
Movisie academie is vernieuwd!
 
De online leeromgeving van Movisie heeft een make-over gekregen. Je vindt er nu ook alle cursussen rond LHBTI-emancipatie overzichtelijk bij elkaar.
Bekijk trainingen
BEING ME toolbox voor mbo-docenten en Zorg en Welzijn
 
Voor het project BEING ME heeft het Ouderenfonds samen met Europese partners, een gratis toolbox ontwikkeld over inclusieve zorg voor LHBT-ouderen. Hiermee kunnen docenten deze thema’s op een laagdrempelige manier verwerken in hun lessen of training.
Naar toolbox
Meer nieuws
volkskrant
 
tnn
 
coc
 
ouderenfonds
 
coc
 
volkskrant
 
be out
 
volkskrant
 
 
t   t   f
...