Bekijk ons werk in 1 minuut Ga naar de webversie
ReumaNederland
 
 
 
Het Reumafonds heet vanaf nu ReumaNederland. Een betere kwaliteit van leven met reuma, dat is het doel van ReumaNederland. Lees of bekijk hoe we dit willen bereiken, en waarom we onze naam veranderen. En geef een duimpje over onze nieuwe naam!
 
Waarom ReumaNederland?
Directeur Lodewijk Ridderbos geeft antwoord.
 
‘Het Reumafonds is na 91 jaar uitgegroeid tot meer dan een organisatie die baanbrekend wetenschappelijk reumaonderzoek financiert. Onze nieuwe naam ReumaNederland past bij de koers die we een aantal jaren geleden hebben ingezet om óók de patiëntenorganisatie voor meer dan 2 miljoen mensen met reuma in Nederland te zijn. We laten het woord fonds los in onze naam omdat we onze activiteiten hebben uitgebreid.’

‘Als patiëntenorganisatie treedt ReumaNederland op als vertegenwoordiger van alle 70 lokale reumapatiëntenverenigingen én voor alle andere mensen met reuma. In politiek en zorg, bij verzekeraars en farma, is het hard nodig om de stem van mensen met reuma te laten horen om zo sneller en beter vooruitgang te boeken. Hier zijn we de afgelopen jaren al mee begonnen. Onder andere op het gebied van de beschikbaarheid van reumamedicijnen en onze strijd voor de vergoeding van fysiotherapie. Dat blijven we doen. Vanaf nu onder de naam ReumaNederland’, aldus Lodewijk Ridderbos.
 
 
Hoe verbetert ReumaNederland de kwaliteit van leven van mensen met reuma?

Samen met mensen met reuma, artsen en onderzoekers, politiek, zorg en bedrijfsleven zorgt ReumaNederland voor de noodzakelijke beweging voor een beter leven met reuma. Dat doen wij met:

REUMANEDERLAND in 1 minuut
 
Wat vindt u van onze nieuwe naam?
 
Volg ReumaNederland op:
Facebook   Twitter   Instagram
ANBI erkend