Win een puzzel! Ga naar de webversie
RondReuma
 
december 2018
 

 
In deze laatste nieuwsbrief van het jaar leest u over belangrijk onderzoek voor kinderen met jeugdreuma én over onderzoeken naar medicijnen voor SLE en artritis psoriatica. En we vragen u om ons te helpen met uw ervaringen via onze online vragenlijst. Heeft u al nagedacht over overstappen naar een andere zorgverzekering? En wilt u een mooie puzzel winnen? Geef uzelf of iemand anders dan op als collectant!
 
 
ReumaNederland steunt onderzoek naar jeugdreuma
Een veilige behandeling voor ieder kind. Dat is waar de onderzoeksgroep Kinderreumatologie van het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht hard aan werkt. ReumaNederland benoemt de onderzoeksgroep tot Research Centre of Excellence en stelt de komende 5 jaar 500.000 euro beschikbaar voor hun onderzoek naar de oorzaken en de beste behandeling van jeugdreuma.
Lees meer
 
Welk medicijn werkt bij artritis psoriatica?
 
Kunnen reumatologen straks van tevoren weten welk medicijn het beste werkt bij iemand met artritis psoriatica? Wel als het aan reumatoloog professor Timothy Radstake (UMC Utrecht) ligt.
Lees meer
 
Onderzoek naar mogelijke nieuwe behandeling SLE
Mensen met SLE hebben waarschijnlijk baat bij het medicijn ustekinumab. Dit blijkt uit onderzoek onder 102 patiënten door het Amsterdam UMC. Meer dan de helft van de mensen die het middel op proef kregen, had minder gewrichtsontstekingen en huidklachten. Er wordt nieuw onderzoek gedaan om de vergoeding van ustekinumab in Nederland mogelijk te maken.
Lees meer
 
 
Heeft u reuma en wilt u ons helpen met uw ervaringen? Vul onze vragenlijst in!

Tegen welke knelpunten loopt u aan met reuma? Laat het ons weten via een online vragenlijst! Met uw antwoorden helpt u ReumaNederland om te weten waar wij ons de komende jaren hard voor moeten maken. Het invullen van de vragenlijst kost u maar 10 minuten. Helpt u ons met uw ervaringen?
Naar de vragenlijst!
 
 

Vraag: Stapt u over naar een andere zorgverzekering?
Nee, ik ben tevreden met mijn huidige zorgverzekering
Nee, ik vind het overstappen teveel gedoe
Nee, ik denk dat ik niet word geaccepteerd voor de aanvullende verzekering
Ja. vanwege een betere vergoeding van de zorg die ik nodig heb
Ja, vanwege een lagere premie
Ja, omdat ik dan de zorg van mijn voorkeur kan blijven gebruiken
Anders, namelijk…
 
 
 


 
 
Resultaten: hoe maakt u reuma bespreekbaar?
 
We vroegen u in de vorige nieuwsbrief: hoe maakt u reuma bespreekbaar? Veel mensen vertellen welke aandoening ze hebben (42%) of waar ze last van hebben (37%). Maar liefst 40% van de mensen praat met bijna niemand over hun reuma. Ongeveer een kwart van de mensen geeft bij anderen aan wat ze wel kunnen, terwijl een ander kwart juist vertelt wat ze niet kunnen.
 
Steun onderzoek naar snelle ontdekking van RA
 
Met een nieuw ontwikkelde bloedtest kan professor Niek de Vries (Amsterdam UMC) heel goed voorspellen welke mensen met beginnende gewrichtsklachten risico lopen om reumatoïde artritis (RA) te krijgen. Dat is een enorm belangrijke ontdekking. Want als je RA vroeg ontdekt, kan de reumatoloog eerder beginnen met behandelen en schade aan gewrichten te voorkomen. Steun ook dit belangrijke onderzoek, zodat de test straks in alle ziekenhuizen beschikbaar komt.
Meer over dit onderzoek
 
Help ons met de collecte en win een puzzel!
 
Elk jaar is het weer een hele puzzel om genoeg vrijwilligers te vinden om met de collectebus langs de deuren te gaan. Komend jaar is de collecte van 18 tot en met 23 maart 2019. Namens spellenmaker Jumbo mogen we 1.000 puzzels van Jan van Haasteren verloten onder nieuwe collectanten en mensen die iemand aandragen als collectant. Help ons en win een puzzel!
Ja, ik word collectant
 
Informatie over reuma
Vormen van reuma, klachten, behandelmethoden, adviezen.
U leest erover op onze website
Heeft u een vraag?
U vindt het antwoord gemakkelijk
bij de Veelgestelde vragen over reuma.
Volg ReumaNederland op:
Facebook   Twitter   Instagram
ANBI erkend