WereldReumaDag: RondReuma Live 2019 Ga naar de webversie
RondReuma
 
september 2019
 

 

Veel mensen met artrose hebben ernstige pijn, maar waardoor komt dat? In deze nieuwsbrief leest u over nieuw onderzoek naar pijn bij artrose. Op zaterdag 12 oktober is RondReuma Live, een inspirerende dag vol ontmoetingen, workshops en lezingen. U kunt zich nu aanmelden om deze dag bij te wonen. Goed nieuws is er te melden over fysiotherapie bij reuma, omdat een langverwacht onderzoek van start gaat. En wilt u weten wat de training ReumaUitgedaagd! voor u kan betekenen? Bekijk dan onze video. De vraag in deze nieuwsbrief, tot slot, gaat over de manieren waarop u informatie over reuma krijgt. We zijn benieuwd naar uw antwoorden.

 
Op zoek naar de oorzaken van pijn bij artrose
Mensen met knieartrose die veel pijn hebben, hebben meer zenuwuiteinden in hun knie dan mensen met artrose die weinig pijn hebben. Dat blijkt uit onderzoek van dr. Niels Eijkelkamp van UMC Utrecht. In nieuw onderzoek, dat ReumaNederland financiert, gaat hij op zoek naar de oorzaak: het verband tussen ontstekingen en het zenuwstelsel.
Lees meer
 
 

Meld u aan en kom ook
 
 
Goed nieuws over onderzoek naar fysiotherapie bij RA en Ax-SpA
Sinds 2012 strijdt ReumaNederland ervoor om fysiotherapie voor mensen met reuma weer vergoed te krijgen vanuit de basisverzekering. “Wij vinden dat fysiotherapie toegankelijk moet zijn voor mensen met reuma die de behandelingen hard nodig hebben”, zegt Sija de Jong, manager Patiëntenbelangen. Na jarenlang strijden is er een belangrijke stap gezet: minister Bruins van Volksgezondheid heeft onderzoek naar het effect van fysiotherapie bij RA en Ax-SpA goedgekeurd.”
Lees het blog van Sija de Jong
 
 
Maak kennis met ReumaUitgedaagd!

Heeft u altijd al willen weten wat de training ReumaUitgedaagd! inhoudt? Of wilt u weten hoe u meer invloed op uw leven met reuma kunt krijgen? Bekijk dan onze informatieve video. Daarin leggen trainers en deelnemers uit wat de training ReumaUitgedaagd! is en wat het hun heeft opgeleverd.

Naar de video
 
 
Vraag: Hoe krijgt u informatie over uw reumatische aandoening?
Van mijn arts persoonlijk
Van een andere behandelaar zoals een reumaverpleegkundige
Van de afdeling voorlichting in het ziekenhuis
Ik kijk op de website www.ReumaNederland.nl
Ik zoek op internet
Ik lees boeken en tijdschriften
Ik praat met andere mensen met reuma
Via social media, zoals een forum of een Facebook-groep
Via een reumapatiëntenvereniging waar ik lid van ben
 
Resultaten: Heeft u uw leefstijl (voeding, bewegen, ontspannen) veranderd vanwege reuma en merkte u verschil?
 
Op onze vraag over het veranderen van leefstijl reageerden ruim 530 lezers. Meer dan driekwart van hen, zo’n 410 lezers, heeft zijn of haar leefstijl aangepast vanwege reuma. Meer dan 70 procent van de leefstijlaanpassers had er baat bij, doordat de reumaklachten minder werden (ruim 150 lezers) of doordat ze zich er prettiger door voelden (140 lezers). Bijna 30 procent van de mensen die hun leefstijl aanpasten, merkte geen verschil. Van alle invullers heeft iets minder dan een kwart de leefstijl niet aangepast vanwege reuma. Dank voor het invullen!
 
 
Steun Team ReumaNederland bij Damloop by Night!
Op zaterdagavond 21 september loopt Team ReumaNederland de Damloop by Night. Een geweldig evenement waarbij het plezier en de sportieve prestatie hand in hand gaan. Ons team bestaat uit mensen met reuma, behandelaars, onderzoekers én medewerkers van ReumaNederland. Samen loopt het team 8 kilometer hard om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar artrose.
Steun team ReumaNederland
 
Informatie over reuma
Vormen van reuma, klachten, behandelmethoden, adviezen.
U leest erover op onze website
Heeft u een vraag?
U vindt het antwoord gemakkelijk
bij de Veelgestelde vragen over reuma.
Volg ReumaNederland op:
Facebook   Twitter   Instagram
ANBI erkend