Word ook collectant! Ga naar de webversie
RondReuma
 
februari 2020
 

 
In deze nieuwsbrief stelt onze nieuwe directeur Jan-Willem Förch zich aan u voor. Hij vertelt waarom hij zich elke dag wil inzetten voor een beter leven met reuma. Net als Femke collecteert hij omdat reuma heel dichtbij is gekomen. Onze collecte is van 16 tot en met 22 maart en we zoeken nog collectanten. Met een paar uur van uw tijd maakt u onderzoek mogelijk dat hard nodig is. Bijvoorbeeld onderzoek naar het afweersysteem bij RA. En wist u dat ReumaNederland ook het onderzoek achter de nieuwe beweegapp Join2Move heeft ondersteund? Probeer hem eens uit!
 
Nieuwe collectant én directeur: Jan-Willem Förch
'Elk jaar in maart gaan tienduizenden mensen met de collectebus langs de deuren voor ReumaNederland. Een geweldig moment. Ik ben een van die vele collectanten, ook omdat mensen in mijn directe omgeving reuma hebben. Zij worden net als zoveel andere mensen dagelijks geconfronteerd met de enorme gevolgen van reuma. Ik collecteer natuurlijk ook als nieuwe directeur van ReumaNederland en ik ben erg trots en blij dat ik mij elke dag mag gaan inzetten voor meer dan 2 miljoen mensen met reuma in Nederland.’
Lees meer
 
 
 
‘Onze dochter collecteert mee voor haar zusje die reuma heeft’
‘Onze jongste dochter Liv was net 2 jaar toen bleek dat ze jeugdreuma had’, vertelt Femke (37). We collecteren nu alweer 7 jaar voor ReumaNederland, omdat er nog veel onderzoek nodig is. Niet alleen naar medicijnen, maar ook naar de beste toediening. Liv heeft echt een trauma overgehouden aan injecties. Gelukkig gaat het nu goed met Liv en onze oudste dochter collecteert altijd graag mee voor haar zusje!’
Lees Femkes verhaal
 
 
'Alles wijst erop dat we in de goede richting zitten’
Bij reumatoïde artritis (RA) valt het afweersysteem het eigen lichaam aan, met ontstekingen in de gewrichten tot gevolg. Dat willen professor Jaap-Jan Zwaginga en dr. Tanja Nikolic van het LUMC stoppen. Hun doel: foutjes herstellen in het afweersysteem bij mensen met RA. Lees hoe hun onderzoek de genezing van RA dichterbij moet brengen.
Lees meer
 
 
Join2Move: de app waardoor René minder last heeft van zijn artrose
 
Een rondje maken op zijn toerfiets. Of sleutelen aan zijn klassieke auto. Het zijn 2 hobby’s waar René Roering (54) erg van geniet . Makkelijk gaat het fietsen en klussen helaas niet. René heeft namelijk artrose in zijn linkerknie. Door de oefeningen in de app Join2Move heeft hij eindelijk minder last van zijn artrose.
Bekijk de video van René
 
 
Vraag: collecteert u voor ReumaNederland en waarom?
Ja, ik collecteer omdat ikzelf reuma heb.
Ja, ik collecteer omdat iemand in mijn naaste omgeving reuma heeft.
Ja, ik collecteer maar ik heb geen ervaring met reuma.
Nee, ik collecteer niet omdat het door mijn reuma te zwaar is.
Nee, ik collecteer niet omdat ik het nut er niet van in zie.
Anders, namelijk ......
 
 
Resultaten: Ziet u op tegen de winter vanwege uw reuma?
 
Met de winter in aantocht vroegen wij u in de vorige nieuwsbrief naar uw ervaringen. Bijna 1500 mensen beantwoordden de vraag. Wat bleek: zo’n 80 procent, bijna 1200 mensen, heeft meer last van de reuma in de winter: zij hebben meer last bij kou of nat weer en komen minder gemakkelijk in beweging. 45 mensen gaven aan dat ze in de wintermaanden juist minder last hebben en voor 160 mensen maken de seizoenen geen verschil. Dank voor uw antwoorden!
 
Informatie over reuma
Vormen van reuma, klachten, behandelmethoden, adviezen.
U leest erover op onze website
Heeft u een vraag?
U vindt het antwoord gemakkelijk
bij de Veelgestelde vragen over reuma.
Volg ReumaNederland op:
Facebook   Twitter   Instagram
ANBI erkend
...