Geef toch aan de collecte Ga naar de webversie
RondReuma
 
april 2020
 

 
Het coronavirus brengt veel onzekerheid en vragen met zich mee, dat merken we op onze website en social media. Op onze website vindt u een speciale ‘coronapagina’ met actuele informatie. U kunt ook het vragenuur bekijken waarin dr. Alfons den Broeder en dr. Denise Telgt veel vragen hierover van mensen met reuma beantwoorden. Hebt u zelf goede tips? Deel deze dan op Tips voor Thuis. Zo komen we samen deze lastige tijd door. 
 
Corona: wat betekent dat als u reuma heeft?
 
Als u reuma heeft, heeft u misschien extra vragen over de gevolgen van het coronavirus. Op onze website vindt u alle informatie. Lees bijvoorbeeld wat de vereniging van reumatologen NVR mensen met reuma adviseert. En lees wat u zelf kunt doen om besmetting te voorkomen. 
Lees meer
 
 
 
Vragenuur reuma en het coronavirus
We namen een video op waarin reumatoloog Alfons den Broeder en infectioloog Denise Telgt van de Sint Maartenskliniek belangrijke vragen over reuma en het coronavirus beantwoordden.
Bekijk de video 
 
 
Tips voor Thuis
Zoveel mogelijk binnen blijven, thuiswerken, 1,5 meter afstand houden, we vinden het allemaal best een opgave. Daarom willen we u oproepen om de komende weken uw Tips voor Thuis met elkaar te delen. We delen de tips in naar onderwerp, zodat iedereen gemakkelijk zijn weg kan vinden. Denk aan uw favoriete serie, de leukste online quiz of de beste app voor contact met elkaar. Zo kunnen we elkaar een beetje helpen.
Lees meer
 
 
Vraag: Hoe ervaart u uw situatie rond het coronavirus?

ReumaNederland wil graag weten wat er speelt bij mensen met reuma, zeker ook rond het coronavirus. We vangen op verschillende manieren signalen op en met het beantwoorden van deze vraag kunt u ons helpen!

Door de situatie met het coronavirus ervaar ik dat:
(meerdere antwoorden mogelijk)

ik minder beweeg en mij minder fit voel
ik het persoonlijke contact met mijn behandelaar mis
ik minder mantelzorg krijg
ik meer in de gelegenheid ben om rust te nemen
ik mij eenzamer voel
ik mij meer zorgen maak over mijn eigen gezondheid
anders, namelijk:
 
 
Voor elk kind een effectieve behandeling op maat
Deva van 13 heeft jeugdreuma. "Artsen hebben er bijna 10 jaar over gedaan om het medicijn te vinden dat bij mij werkt." Dat moet anders. Een onderzoeksteam van het Wilhelmina Kinderziekenhuis werkt hard aan de oplossing: zo goed mogelijk kunnen voorspellen welk medicijn werkt. Hun doel: voor ieder kind een behandeling die werkt. 
lees meer
 
 
Geef aan onze digitale collecte!
Door het coronavirus kunnen onze collectanten deze maand niet persoonlijk bij u aan de deur komen. Daarom zetten wij onze digitale collectebus in. Met uw bijdrage helpt u mee aan de strijd tegen reuma. Alle kleine beetjes helpen.
steun reumanederland digitaal
 
Informatie over reuma
Vormen van reuma, klachten, behandelmethoden, adviezen.
U leest erover op onze website
Heeft u een vraag?
U vindt het antwoord gemakkelijk
bij de Veelgestelde vragen over reuma.
Volg ReumaNederland op:
Facebook   Twitter   Instagram
ANBI erkend
...