Steun ReumaNederland digitaal! Ga naar de webversie
RondReuma
 
mei 2020
 

 
In deze nieuwsbrief meer over onderzoek van professor Toes naar een vaccin dat RA zou kunnen stoppen. Verder een nieuwe website om tips van en voor mensen met reuma te delen: het RondReuma Prikbord. Op onze speciale coronapagina leest u de laatste adviezen over corona en reuma. Daarnaast aandacht voor de onderzoeksagenda van de Jeugdreumavereniging. Veel leesplezier!
 
Onderzoek: kunnen we RA stoppen met een vaccin?
Inenting met een vaccin leert je afweersysteem om ziekmakers zoals virussen en bacteriën te herkennen en op te ruimen. Als je bent ingeënt, staan de juiste afweercellen al klaar. Maar hoe zit het met reumatoïde artritis (RA)? Kan een vaccin het afweersysteem dan ook leren om de ‘foute’ eigen cellen op te ruimen? Professor René Toes denkt van wel. 
Lees meer
 
 
Corona: wat betekent dat als u reuma heeft?
 
Kan ik wel gaan werken als ik afweeronderdrukkende medicijnen gebruik? Hoe bescherm ik mezelf het beste tegen het coronavirus? ReumaNederland houdt dagelijks alle adviezen van overheid en de Nederlandse Vereniging voor Reumatologie (NVR) bij op één plek op de website.
Lees meer
 
 
 
Tips voor Thuis
We zitten allemaal meer thuis door het coronavirus. Op onze website staan tips in verschillende rubrieken hoe u die tijd thuis doorkomt en in contact met elkaar blijft. Adviezen om te blijven bewegen, maar ook suggesties voor een nieuwe hobby. Deel uw gouden tip en help elkaar! 
Lees meer
 
 
Prikbord van en voor mensen met reuma
Nieuw: het RondReuma Prikbord. Op het online Prikbord leest u slimme tips van andere mensen met reuma. En u kunt er zelf uw informatie en ervaring kwijt. Denk aan tips over hulpmiddelen, interessante blogs, boekentips. Een plek om van elkaar te leren, dus. Een plek van en voor mensen met reuma. Benieuwd? Neem dan een keer een kijkje.
naar het prikbord
 
 
Vraag: Op het nieuwe digitale prikbord van ReumaNederland leest u slimme tips en informatie van andere mensen met reuma. 

Wat zou u op het RondReuma Prikbord willen vinden?
Tips over handige hulpmiddelen
Persoonlijke verhalen van lotgenoten
Interessante websites
Filmpjes over bewegen
Oproepen om aan onderzoek mee te doen
Een plek om mijn vragen te stellen
Persoonlijke ervaringen met zorgaanbieders 
Anders, namelijk: 
 
 
Resultaten: Door de situatie met het coronavirus ervaar ik dat: 
 
Ruim 1.600 reacties kregen we binnen op de vraag hoe u omgaat met het coronavirus. 61,5% van de mensen geeft aan minder te bewegen en zich minder fit te voelen. Daarnaast zegt ruim 53% zich meer zorgen te maken over de eigen gezondheid. Aan de andere kant ervaart 32% van de mensen meer in de gelegenheid te zijn om rust te nemen. 29,2% voelt zich eenzamer en 22,8% mist het persoonlijk contact met de behandelaar. Dank voor het meedoen! 
 
 
Jeugdreumavereniging stelt onderzoeksagenda samen
De Jeugdreumavereniging Nederland heeft samen met patiënten, hun ouders en hun behandelaars een top 10 samengesteld van belangrijkste onderzoeksvragen ten aanzien van jeugdreuma: de onderzoeksagenda. Op die manier kunnen onderzoekers onderzoek doen naar wat er écht toe doet.  
Bekijk de agenda
 
Informatie over reuma
Vormen van reuma, klachten, behandelmethoden, adviezen.
U leest erover op onze website
Heeft u een vraag?
U vindt het antwoord gemakkelijk
bij de Veelgestelde vragen over reuma.
Volg ReumaNederland op:
Facebook   Twitter   Instagram
ANBI erkend
...