12 september Reuma Walk. Doe mee! Ga naar de webversie
RondReuma
 
augustus 2020
 
 
In deze nieuwsbrief
Onderzoeken: werkt langdurige oefentherapie?
Betere zorg voor mensen met zeldzame reuma
Reuma Walk 2020: wandel bij u in de buurt!
Onderzoek reumavriendelijke pilstrip van start
Hoe krijgt u een pil uit de strip? Film het!
Reuma Prikbord: deel uw tips
Wat u moet weten over de onderzoeken naar langdurige oefentherapie bij RA en axiale SpA
L-EXTRA en L-EXSPA, twee grote onderzoeken naar langdurige oefentherapie zijn gestart. De onderzoekers willen weten: werkt langdurige oefentherapie bij mensen met ernstige beperkingen door reumatoïde artritis (RA) of axiale spondyloartritis (Ax-SpA). ReumaNederland strijdt al jaren voor vergoeding van fysiotherapie en deze onderzoeken zijn een belangrijke stap. Daarom spreken we met hoogleraar Thea Vliet Vlieland van het LUMC..
Lees meer
 
 
Wandel de Reuma Walk op 12 september
 
Ook dit jaar kunt u meedoen aan de Reuma Walk, maar dan net even anders. Organisatoren Astrid en Wanda bedachten voor de ‘Home edition’. Bij inschrijving ontvangt u een unieke code waarmee u gratis een route van 5, 10, of 15 kilometer kunt kiezen in uw eigen omgeving.

Margot en haar team wandelen ook mee. Ze hebben al bijna 1800 euro opgehaald voor reumaonderzoek. Dat dat hard nodig is, weet Margot maar al te goed. Artsen zijn al een jaar op zoek naar de juiste medicatie voor haar RA. ‘Onderzoek is belangrijk. Niet alleen voor mij, maar voor alle mensen met reuma.’

Doe ook mee met de Reuma Walk 2020 en schrijf u in. 
JA, IK WANDEL MEE OP 12 SEPTEMBER
 
 
ARCH: betere zorg voor mensen met zeldzame reuma
Iedereen die een zeldzame vorm van reuma heeft, moet de beste behandeling kunnen krijgen in het eigen ziekenhuis. Daarom heeft ReumaNederland het zorgnetwerk ARCH opgericht. Op dit moment komen mensen met zeldzame reuma voor hun diagnose en behandeling vaak terecht in een universitair medisch centrum (UMC). Maar via ARCH kunnen patiënten met hun eigen reumatoloog de kennis van experts uit de UMC’s inschakelen om de beste behandeling te kiezen. Dat gebeurt onder andere via een app.
Lees meer over arch
 
Video’s eerste stap in onderzoek reumavriendelijk pilstrip
 
Onderzoeker Jeroen Brasz van de Universiteit Twente kan niet wachten om aan de slag te gaan met het ontwerpen van een reumavriendelijke pilstrip. Maar de eerste stap is kijken wat mensen met reuma nu allemaal doen om hun medicijn uit een doordrukstrip te krijgen. Dat gebeurt met video’s die mensen met reuma zelf maken.
Lees meer
 
 
Deel uw video: hoe krijgt u een pil uit de pilstrip?
Heeft u ook zo’n moeite met pillen uit een pilstrip halen? Help ons onderzoek dan met een kort filmpje en deel het met ons. Met uw filmpje geeft u de onderzoekers van de Universiteit Twente een beter beeld van wat er voor mensen met reuma zo lastig is aan de huidige doordrukstrip. Met die informatie kunnen zij een pijnvrije en gebruiksvriendelijke pilstrip maken.
Deel hier uw video
 
 
Reuma Prikbord: voor en door mensen met reuma
 
Heeft u het Reuma Prikbord al ontdekt? Op dit online prikbord leest u niet alleen slimme tips van andere mensen met reuma. U kunt er zelf ook uw informatie en ervaringen kwijt. Denk aan tips over hulpmiddelen, interessante blogs, boekentips. Kortom een plek voor en door mensen met reuma om van elkaar te leren. Neem een kijkje!
naar het prikbord
 
 
Vraag: Samen met andere gezondheidsfondsen werken we aan een inhaalcollecte in de herfstvakantie. De inkomsten zijn onmisbaar voor onderzoek.
Hoeveel inkomsten liep ReumaNederland mis doordat de collecte in maart niet doorging door corona?
500.000 euro
Tussen 500.000 en 1,5 miljoen euro
Tussen 1,5 en 2,5 miljoen euro
Meer dan 2,5 miljoen euro
 
Informatie over reuma
Vormen van reuma, klachten, behandelmethoden, adviezen.
U leest erover op onze website
Heeft u een vraag?
U vindt het antwoord gemakkelijk
bij de Veelgestelde vragen over reuma.
Volg ReumaNederland op:
Facebook   Twitter   Instagram
ANBI erkend
...