Digitale collecte gemist? Uw gift is van harte welkom! Ga naar de webversie
RondReuma
 
april 2021
 

 
In deze nieuwsbrief
Veelgestelde vragen over coronavaccinatie
Nieuwe behandeling syndroom van Sjögren
Geven aan de Thuiscollecte? Het kan nog!
'Je bent niet gewoon moe, je bent op'
Doorbehandelen tijdens de zwangerschap
Avond4daagse in teken van jeugdreuma


 
Heeft u vragen over de coronavaccinatie en reuma? Lees de veelgestelde vragen.
 
Veel mensen met reuma hebben vragen over de coronavaccinatie. De Nederlandse Vereniging voor Reumatologie NVR raadt iedereen met een vorm van reuma aan om zich te laten inenten. Wilt u het antwoord op meer vragen over de coronavaccinatie en reuma? Lees dan onze veelgestelde vragen. De informatie kwam tot stand in samenwerking met de NVR.
Lees meer
 
 
Ontdekt: twee bestaande medicijnen als nieuwe behandeling voor het syndroom van Sjögren
Een combinatie van 2 bestaande reumamedicijnen lijkt goed te werken als nieuwe behandeling voor mensen met het syndroom van Sjögren. Dit blijkt uit onderzoek van het UMC Utrecht. Het gaat om de medicijnen leflunomide en hydroxychloroquine. Bij deelnemers aan het onderzoek die deze combinatie van medicijnen kregen, verminderden de klachten met 40 procent.
Lees meer
 
 
Thuiscollectant gemist? Geven kan nog steeds!
Onze collectevrijwilligers hebben vorige week meegedaan aan de ReumaNederland Thuiscollecte. Dat betekende veilig online collecteren via mobiel of laptop. Want vanwege corona konden we voor het tweede jaar achter elkaar niet langs de deuren. Heeft u de thuiscollectant gemist? Geven kan nog steeds! Elke euro telt voor onderzoek naar reuma. Dank voor uw gift.
JA IK GEEF
 
 
‘Je bent niet gewoon moe, maar van top tot teen op’
Een doorzetter is ze, de 46-jarige Gaitrie. Iemand die niet anders behandeld wil worden omdat ze reuma heeft. Ze werkte 15 jaar als docent Engels op een middelbare school, maar merkte dat het te vermoeiend was. ‘Door de reuma raak je sneller vermoeid, het kost je meer tijd om te herstellen.Je bent niet gewoon moe, je bent van top tot teen op!'
Lees MEER
 
 
Doorbehandelen tijdens de zwangerschap werkt
 
Zwangere vrouwen met reumatoïde artritis (RA) hebben baat bij een nieuwe behandelaanpak. Tijdens de zwangerschap worden zij behandeld met veilige medicijnen die de RA rustig moet houden. De behandelaanpak is ontwikkeld door het Erasmus MC. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 90 procent van de vrouwen een rustig ziektebeeld had in de laatste 3 maanden van de zwangerschap. ReumaNederland heeft het onderzoek mede mogelijk gemaakt.
Lees meer
 
 
De Avond4daagse 2021 in het teken van jeugdreuma
De Avond4daagse is begonnen! Ook dit jaar is het een Home Edition. Dat betekent dat kinderen zelf kunnen lopen met een route op de smartphone. ReumaNederland is partner, omdat bewegen niet voor ieder kind vanzelfsprekend is. Meld ook uw (klein)kind aan voor de Avond4daagse. Door 1 euro meer over te maken bij inschrijving, draagt u bij aan onderzoek naar het juiste medicijn voor kinderen met jeugdreuma.
NaaR INSCHRIJVEn
 
 
Resultaten: Heeft u vanwege reuma uw leefstijl aangepast?
 
Zo'n 1500 mensen hebben geantwoord op onze lezersvraag in de vorige nieuwsbrief. Bijna 80% van hen heeft vanwege reuma zijn of haar leefstijl aangepast. Ruim de helft heeft meerdere dingen aangepast. Bijvoorbeeld anders eten, meer bewegen en/of meer letten op slaap en ontspanning. Nog eens 13% ziet wel iets in het veranderen van de leefstijl als blijkt dat het werkt. Hartelijk dank voor uw antwoorden!
 
Wat vindt u van deze e-mail?
Informatie over reuma
Vormen van reuma, klachten, behandelmethoden, adviezen.
U leest erover op onze website
Heeft u een vraag?
U vindt het antwoord gemakkelijk
bij de Veelgestelde vragen over reuma.
Volg ReumaNederland op:
Facebook   Twitter   Instagram
ANBI erkend