Stand van zaken eHerkenning & eIDAS
Online versie
Nieuwsbrief >> Eherkenning
Juni 2018
 
 
In deze nieuwsbrief
> Dienstverlenersplatform: het evenement van eHerkenning en eIDAS
> De Gezamenlijke Overstap op eHerkenning
> eHerkenningsmakelaars maken overheidsorganisaties gereed voor eIDAS en eHerkenning
> Erkende Europese inlogmiddelen accepteren
> Ontsleutelen van BSN of een koppeltabel inrichten?
> Wat zijn uw ervaringen met eHerkenning?
> Nieuw: factsheet eHerkenning & eIDAS
 
 
Dienstverlenersplatform: het evenement van eHerkenning en eIDAS
 
‘Bent u wie u zegt dat u bent? Mag u doen wat u doet?’ Het zijn korte, staccato vragen die het decor sieren van het Dienstverlenersplatform eHerkenning & eIDAS in Utrecht. De toverwoorden tijdens het evenement: online identificatie, veiligheid, authenticatie en betrouwbaarheid. Meer dan 150 dienstverleners kwamen op 12 juni samen om kennis op te doen over eHerkenning en eIDAS.

Lees verder >>
 
De Gezamenlijke Overstap op eHerkenning
 
Vorig jaar hebben een aantal grote uitvoeringsorganisaties (Belastingdienst, UWV, DUO, RDW, KvK, RVO en Gemeente Den Haag) afspraken gemaakt om in 2018 gezamenlijk over te stappen op eHerkenning. De meeste van deze diensten gaan het betrouwbaarheidsniveau EH3 vereisen.

Hoe staat het er nu voor?
Allen zijn druk met de voorbereidingen om over te stappen op eHerkenning. Inmiddels is DUO als eerste live gegaan met de dienst: Registratie personenregister kinderopvang (continu screening kinderopvang). Een groot deel van de kinderopvangcentra logt inmiddels in via eHerkenning. Vanaf medio 2018 zal RDW live gaan met enkele diensten en vanaf 1 november 2018 kan men bij het UWV inloggen met eHerkenning. De Douane gaat eHerkenning gebruiken voor het EU Trader Portaal en Mijn Belastingdienst Douane, waarbij ook van eHerkenning ketenmachtiging gebruik zal kunnen worden gemaakt. Meer informatie?

Lees verder >>
 
eHerkenningsmakelaars maken overheidsorganisaties gereed voor eIDAS en eHerkenning
 
eHerkenningsmakelaars hebben het koppelvlak 1.11 gereed om te voldoen aan de eIDAS-verordening. Hiermee kunnen dienstverleners Europese burgers en bedrijven digitale toegang verlenen.

Ook maakt eHerkenning het tegenwoordig mogelijk om een ondernemer, naast het KvK-nummer, te identificeren op basis van het RSIN-nummer. RSIN staat voor ‘Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer’.

Lees verder >>
 
 
Erkende Europese inlogmiddelen accepteren
Wist u dat houders van maar liefst acht Europese inlogmiddelen vanaf september toegang kunnen krijgen tot uw digitale dienstverlening? En dat alleen al 447.000 Duitse burgers in het bezit zijn van een BSN, waardoor u deze gebruikers ook toegang kunt geven tot uw BSN-dienstverlening? Dit en meer vindt u terug in de online handreiking over eIDAS. Uw organisatie heeft nog 68 werkdagen om uw dienstverlening gereed te maken voor Europese gebruikers.
Lees verder >>
 
Ontsleutelen van BSN of een koppeltabel inrichten?
De gegevens die u per dienst nodig heeft om Europese gebruikers te identificeren bepalen het implementatiescenario voor uw organisatie. Zo kunt u gebruik maken van de Europese eIDAS-attributen (optie 1), deze laten aanvullen met extra input van de gebruiker (optie 2) of gebruik maken van het BSN (optie 3). Welke optie uw organisatie ook kiest, afspraken hierover maakt u met uw makelaar.
Lees verder >>
 
Wat zijn uw ervaringen met eHerkenning?
Is uw organisatie onlangs aangesloten op eHerkenning en wilt u net als bijvoorbeeld de Gemeente Amsterdam, Justis (verstrekker van o.a. VOG), DUO of het Omgevingsloket uw ervaringen met andere dienstverleners delen? Hoe heeft u bijvoorbeeld het aansluitproces op eHerkenning ervaren of hoe heeft u uw communicatie richting de ondernemers ingericht? Met uw ervaringen kunnen wij onze dienstverlening aanscherpen en helpt u andere dienstverleners met de overstap op eHerkenning. Wij komen graag in contact met u. 
Contact opnemen >>
 
Nieuw: factsheet eHerkenning & eIDAS
Onlangs is de factsheet eHerkenning vernieuwd. Naast algemene informatie rondom eHerkenning en eIDAS is ook de laatste stand van zaken rondom het gebruik eHerkenning hierin opgenomen. Informeer uw achterban en download hier uw eigen factsheet.
Bekijk de factsheet >>
 
Contact
Heeft u vragen of opmerkingen?
> Contact opnemen
Website  | Aanmelden  |  Afmelden
  twitter   youtube