Stand van zaken eHerkenning & eIDAS
Online versie
Nieuwsbrief >> Eherkenning
November 2018
 
 
In deze nieuwsbrief
> eHerkenning in de schijnwerpers
> Roadshow Toegang 2018
> Praktijkervaringen van Gemeente Groningen en RDW met eHerkenning
> UWV: realisatie hoger beveiligingsniveau werkgeversportaal met eHerkenning
> Voldoen aan de eIDAS-verordening? Nu ook met uw BSN-diensten
> Schrijf u in voor de Gebruikersdag Digitale Overheid 2018
> Volg eHerkenning op LinkedIn en Facebook
 
 
eHerkenning in de schijnwerpers
 
22 oktober was de lancering van de online media campagne eHerkenning. De campagne richt zich op ondernemers die (nog) niet in het bezit van een persoonlijk eHerkenningsinlogmiddel en (nog) niet bekend zijn met eHerkenning. De campagne is te zien op verschillende websites en social media met als doel: bewustwording bij de ondernemer en aanschaf van een eHerkenningsinlogmiddel om veilig online zaken te doen met de overheid. 

Lees verder >>
 
Roadshow Toegang 2018
 
Logius organiseert een roadshow op 6, 13, 20 en 22 november om afnemers te informeren over de laatste ontwikkelingen op het gebied van elektronische identificatie en authenticatiemiddelen. U krijgt het laatste nieuws over DigiD, (DigiD) Machtigen, eHerkenning, eIDAS, MijnOverheid en de nieuwe Berichtenbox. Wilt u meer weten en bent u een publieke dienstverlener? Meld u dan aan.

Lees verder >>
 
Praktijkervaringen van Gemeente Groningen en RDW met eHerkenning
 
Steeds meer organisaties sluiten aan op eHerkenning. Een aantal daarvan deelt hun praktijkverhalen. In oktober zijn daar twee verhalen bij gekomen, namelijk van Gemeente Groningen en RDW. Lees de praktijkervaringen en stap ook over op eHerkenning.

 
 
 
UWV: realisatie hoger beveiligingsniveau werkgeversportaal met eHerkenning
UWV neemt de beveiliging van persoonsgegevens uiterst serieus, zo ook op het werkgeversportaal. UWV heeft bewust gekozen voor eHerkenning omdat het hiermee aansluit bij de rijksbrede standaard voor de beveiliging van het digitale berichtenverkeer zoals naar verwachting vastgesteld gaat worden in de wet Digitale Overheid.
Lees verder >>
 
Voldoen aan de eIDAS-verordening? Nu ook met uw BSN-diensten
Heeft uw organisatie het burgerservicenummer nodig om online dienstverlening te bieden? Vanaf 31 oktober kunt u ook Europese burgers in het bezit van een burgerservicenummer (BSN) toegang verlenen. Dit wordt mogelijk gemaakt door het BRPk van de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG).
Lees verder >>
 
Schrijf u in voor de Gebruikersdag Digitale Overheid 2018
Wilt u als overheidsorganisatie uw digitale dienstverlening aan ondernemers verbeteren? Kom dan naar de Gebruikersdag Digitale Overheid op 27 november 2018 in Utrecht.
Lees verder >>
 
Volg eHerkenning op LinkedIn en Facebook
Sinds kort is eHerkenning ook actief op LinkedIn en Facebook. Volg ons, blijf op de hoogte en voel u vrij berichten te delen binnen uw eigen netwerk.
 
Contact
Heeft u vragen of opmerkingen?
> Contact opnemen
Website  | Aanmelden  |  Afmelden
  twitter   youtube