Laatste nieuws over eHerkenning en Idensys

Online versie
EHerkenning
Nieuwsbrief >>
december 2018
 
 
Fijne feestdagen en een goed 2019!
 
 
 
In deze nieuwsbrief
 
Met eHerkenning inloggen op UWV werkgeversportaal
Pilot met Idensys en iDIN stopt per 31 december 2018
Pre-notificatie afsprakenstelsel eTD
Succesvolle Roadshow Toegang 2018
Communiceren met Europese gebruikers: refereer naar Rijksoverheid.nl
EH1 wordt uitgefaseerd
Met eHerkenning inloggen op UWV werkgeversportaal
 
Ondernemers kunnen nu met eHerkenning inloggen op het werkgeversportaal van UWV. De huidige 160.000 gebruikers gebruiken dit portaal om online zaken rondom werknemers-verzekeringen te regelen.

Deze doelgroep bestaat niet alleen uit werkgevers maar ook uit intermediairs zoals administratiekantoren, re-integratiebureau’s en arbodiensten. Om in te loggen is minimaal betrouwbaarheidsniveau EH3 nodig.
Lees verder >>
Pilot met Idensys en iDIN stopt per 31 december 2018
 
Sinds januari 2016 loopt er een pilot met Idensys en iDIN als inlogmiddelen bij de overheid en organisaties met een publieke taak. Deze inlogmiddelen zijn tijdelijk ingezet als alternatief naast DigiD. Aan de pilot met deze private inlogmiddelen in het publieke domein hebben enkele zorgpartijen, gemeenten en de Belastingdienst deelgenomen. Uiterlijk 31 december 2018 stopt de pilot met iDIN en Idensys. Na 31 december 2018 kunnen gebruikers weer inloggen met hun DigiD.
Lees verder >>
Pre-notificatie afsprakenstelsel eTD
 
Het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties wil (de wettelijk vertegenwoordiger van) dat bedrijven met Nederlandse elektronische inlogmiddelen de mogelijkheid bieden om in 2019 bij Europese overheden in te kunnen inloggen om zo grensoverschrijdend online diensten af te nemen. Hiervoor heeft Staatssecretaris Raymond Knops het stelsel Elektronische Toegangsdiensten (eTD) aangemeld voor het Europese notificatieproces.
Lees verder >>
Succesvolle Roadshow Toegang 2018
De Logius roadshow Toegang 2018 die de afgelopen novembermaand vier locaties in Nederland aandeed, was bijzonder succesvol. Ruim 600 geïnteresseerden bezochten de bijeenkomsten in Amsterdam, Zwolle, Eindhoven en Rotterdam. Bekijk de presentatie over Toegangsmiddelen, wet Digitale Overheid en MijnOverheid.

Communiceren met Europese gebruikers: refereer naar Rijksoverheid.nl
Heeft uw organisatie de eIDAS-inlogknop al geplaatst? Vergeet ook niet om de centrale informatiepagina op Rijksoverheid.nl mee te nemen. Hier zien Europese gebruikers ten alle tijden welke inlogmiddelen vanuit Europa in Nederland gebruikt kunnen worden. Binnenkort volgt een Engelstalige informatiepagina op www.government.nl. In overleg met de eIDAS ketenpartners en de eindredactie worden deze pagina’s bijgehouden door Logius. 

EH1 wordt uitgefaseerd
Met ingang van de wet Digitale Overheid komt het lage betrouwbaarheidsniveau EH1 te vervallen. De wet waarborgt hiermee dat toegang tot digitale diensten veilig verloopt. Op termijn zullen er geen eHerkenningsmiddelen en online diensten zijn op niveau EH1. Dit betekent dat dienstverleners hun diensten moeten upgraden naar een hoger niveau. Heeft u vragen? Neem contact op met info@eherkenning.nl. Wilt u nu al upgraden? Neem dan contact op met uw makelaar.
Contact
Twitter   Youtube   Facebook   LinkedIN