Laatste nieuws eHerkenning en eIDAS

Online versie
EHerkenning
Nieuwsbrief >>
juni 2019
 
 
Stand van zaken
 
 
 
In deze nieuwsbrief
 
Landelijke campagne eHerkenning
Over de grens online zaken doen met eHerkenning
eIDAS rapportages ontvangen?
>   Inloggen met eHerkenning op UWV werkgeversportaal
>   Met eHerkenning inloggen op Mijn Belastingdienst Zakelijk
 
Mediacampagne eHerkenning
 
4 juni is de landelijke mediacampagne van eHerkenning gestart. Het doel van de campagne is bekendheid genereren rondom het merk eHerkenning en de uiteindelijke noodzaak tot aanschaf. De nieuwe slogan ‘straks onmisbaar, nu verkrijgbaar’ draagt bij aan deze positionering. De campagne draait op diverse kanalen. Zo zijn wij te vinden op de radio met commercials en zijn er interviews met experts en eindgebruikers. Deze interviews worden doorvertaald in artikelen in het AD en Parool (print en online) en als podcasts op Spotify en iTunes. Op social media zijn er banners en animatievideo’s en er is een aparte landingspagina met alle overige informatie.

Lees meer over de campagne >>

Over de grens online zaken doen met eHerkenning
 
Op donderdag 6 juni stemde het eIDAS coöperatienetwerk in met de notificatie van het eTD-stelsel, specifiek voor eHerkenning. Daarmee voldoet eHerkenning aan alle Europese eIDAS-eisen en is hiermee een Europees erkend inlogmiddel. Een mooie mijlpaal in de stap naar gebruik van eHerkenning in het buitenland, waardoor binnenkort grensoverschrijdend zaken doen in de EU eenvoudiger wordt. Daarnaast wordt de uitgebruiker ontzorgt qua administratieve lasten. Medio september 2019 volgt de definitieve publicatie van dit besluit.

Lees meer over de notificatie >>

eIDAS rapportages ontvangen?
 
Inmiddels weten de meesten gebruikers van eHerkenning dat een deel van het stelsel ook wordt gebruikt voor de ontsluiting van de eIDAS infrastructuur. Logius maakt maandelijks een rapportage over het gebruik van deze infrastructuur en verzamelt hiervoor gegevens die door de verschillende partijen in de keten ter beschikking worden gesteld. Zo geeft RVO inzicht in het aantal authenticaties, geeft RvIG aan hoeveel diensten op basis van het BSN mogen werken en hoeveel personen met een buitenlands eID hun BSN hebben gekoppeld. Tot slot geeft Logius inzicht in welke diensten en dienstverleners zijn aangesloten via de verschillende makelaars van het stelsel.

Wilt u maandelijks deze rapportage in de vorm van een dashboard ontvangen? Stuur dan een bericht aan eidas@logius.nl.

Inloggen met eHerkenning op UWV werkgeversportaal
Vanaf 1 november 2019 kunt u niet meer zonder eHerkenning inloggen op het werkgeversportaal van UWV. In het werkgeversportaal kunt u alles regelen rondom werknemersverzekeringen, zoals ziek- en betermeldingen. 

Lees meer over UWV en eHerkenning >>

Met eHerkenning inloggen op Mijn Belastingdienst Zakelijk
Een grote groep ondernemers kan vanaf 13 mei inloggen met eHerkenning in Mijn Belastingdienst Zakelijk. In dit nieuwe portaal voor ondernemers kunt u onder meer btw-aangifte doen en een rekeningnummer doorgeven of wijzigen.
 
Lees meer over de Belastingdienst en eHerkenning >>

Contact
Twitter   Youtube   Facebook   LinkedIN