Laatste nieuws eHerkenning en eIDAS

Online versie
EHerkenning
Nieuwsbrief >>
september 2019
 
 
Stand van zaken
 
 
 
In deze nieuwsbrief
 
Alle registers open…
eHerkenning voldoet aan de Europese eisen
UWV webinar voor intermediairs: klaar voor eHerkenning?
>   Nieuwe video ‘eHerkenning aanvragen’
>   Nieuwe sectoren stappen over op eHerkenning
 
Alle registers open…
  banner campagne eHerkenning
Heb je de eerste twee fases van de campagne gemist? Om deze fase kan je niet heen. Vanaf deze week trekken we weer alle registers open voor de derde en laatste fase. Tijdens deze fase is UWV aan het woord in een podcast en artikel, zijn er advertenties op social media (Facebook, LinkedIn en Twitter) en draait een radiospot op BNR, Radio 1, Radio 2, 3FM, Classic FM, Radio 538, Q Music, Sky Radio, Veronica, Sublime FM. 
 
Nieuw samenwerkingsverband
VNO NCW en MKB Nederland borduren tot en met maart 2020 voort op de campagne eHerkenning ‘straks onmisbaar, nu verkrijgbaar’, nu met een speciale focus op brancheorganisaties en ledenverenigingen. Brancheorganisaties, regionale ondernemersverenigingen en intermediairs kunnen gebruik maken van communicatiematerialen uit een toolkit om via hun eigen kanalen hun achterban voor te lichten. 
 
Lees meer over de campagne >>
UWV webinar voor intermediairs: klaar voor eHerkenning?
  Logo UWV
Inloggen in het werkgeversportaal van UWV kan vanaf 1 november 2019 alleen nog maar met eHerkenning. Bent u al klaar voor eHerkenning? Wilt u online zaken blijven regelen voor uw klanten via het werkgeversportaal?  Op 5 september jl. organiseerde UWV, samen met de erkende eHerkenningsleveranciers en Ministerie van Binnenlandse Zaken een webinar voor intermediairs.
Onderwerpen die aan bod kwamen:
  • Waarom eHerkenning?
  • Betrouwbaarheidsniveaus -
  • Wat zijn de voordelen van eHerkenning
  • De rol van de eHerkenningsleveranciers
  • Ketenmachtiging wat is dat en wat kan ik ermee?
  • Tips


Meer dan 200 bezoekers keken “live” naar dit webinar. Interesse? 

Kijk het webinar voor intermediairs terug >>

 

eHerkenning voldoet aan de Europese eisen
Op vrijdag 13 september is het eTD-stelsel specifiek voor eHerkenning officieel genotificeerd. eHerkenning voldoet hiermee aan alle Europese eIDAS-eisen en is nu een erkend Europees inlogmiddel. Een mooie mijlpaal in de stap naar gebruik van eHerkenning in het buitenland. Grensoverschrijdend zaken doen in de EU is binnenkort eenvoudiger dan ooit. Bekijk de publicatie
 
Lees meer over de notificatie >>
  
Nieuwe video ‘eHerkenning aanvragen’
Hoe vraagt u eHerkenning aan? Waar moet u rekening mee houden en hoe bereidt u uw aanvraag het beste voor? En welke stappen moet u precies doorlopen?
 
Bekijk de nieuwe video 'eHerkenning aanvragen' >>

Nieuwe sectoren stappen over op eHerkenning
Dit jaar stappen nieuwe sectoren over op eHerkenning, zoals de verzekeringsbranche en pensioensector. Diverse pensioenfondsen en uitvoeringsorganisaties zijn al overgestapt en in de komende periode volgen er meer. Daarnaast zijn er reeds verschillende sectoren aangesloten, zoals de bouw en infra, industrie, transport en horeca. 
  
Bekijk het complete overzicht op onze website >>
Contact
Twitter   Youtube   Facebook   LinkedIN