September 2019 | bekijk online
 

Wat gebeurt er 'Midden IN Delfland'?

MIND is een lerend en levend innovatienetwerk waarin Midden-Delflanders en stedelingen samen werken aan een betekenisvolle toekomst voor het gebied. 

MIND staat niet stil
Kringloopboeren starten binnenkort met het nieuwe studieseizoen, melkveehouders gaan aan de slag met kruidenrijk grasland en de eerste subsidies namens Groenfonds Midden-Delfland voor verkoop van polderproducten aan de stad zijn uitgereikt. In oktober vind je de Melkbar in Delft en staat PUUUR Midden-Delfland met een stand op het World Food Festival in Rotterdam. Je leest er meer over in deze MIND Nieuwsflits.

 
 

Start nieuw studieseizoen Kringloopboeren 2019-2020

Maandag 14 oktober 2019 is de startbijeenkomst van het nieuwe studieseizoen Kringlooplandbouw in Midden-Delfland. Boeren die willen deelnemen aan het studieprogramma zijn van harte welkom zich te laten informeren over de studiegroepen en begeleidingsmogelijkheden voor het nieuwe seizoen. We gaan onder meer aandacht besteden aan het verbeteren van de cijfers (o.a. stikstofbodemoverschot, natuur en landschap, broeikasgasuitstoot). De experimenteergroepen Kruidenrijk Grasland, Natuurlijk Boeren en Waterkwaliteit gaan ook door.

    LEES MEER    
 
 

Kringloopboeren aan de slag met kruidenrijk grasland

De belangstelling voor kruidenrijk grasland neemt op veel plaatsen toe. Ook in Midden-Delfland gaan er dit najaar zes melkveehouders onder begeleiding van het Louis Bolk Instituut aan de slag met de inzaai van productief kruidenrijk grasland.

    LEES MEER    
 
 

Bezoek de Melkbar op 7 of 17 oktober in Delft

Afgelopen mei stond de Melkbar, een initiatief van Groenfonds Midden-Delfland, in de hal van het gemeentehuis van Delft. De Melkbar is een unieke pop-up stand waarin we het gesprek aangingen met de Delftenaar. Hoe kunnen we onder meer de lokale zuivel- en vleesproducten uit Midden-Delfland bij Delftse consumenten onder de aandacht brengen of een plek in de stad geven? We werden verrast met veel kansrijke ideeën die Midden-Delfland en Delft meer met elkaar gaan verbinden.

Om nog meer goede ideeën op te doen, komt de Melkbar de komende maand nog twee keer naar Delft:

> De Melkbar tijdens DELFT VERBINDT
7 oktober 2019
Lijm & Cultuur, Delft
19:00 - 21:00 uur

    MEER INFO    

> De Melkbar bij TU Delft
17 oktober 2019
Aula TU Delft
11:00 - 15:00 uur

    MEER INFO    
 


 

PUUUR Midden-Delfland aanwezig tijdens World Food Festival Rotterdam

Van vrijdag 11 tot en met zondag 13 oktober vindt in Rotterdam het World Food Festival plaats. Op 13 oktober is de gebiedsmarketingorganisatie PUUUR Midden-Delfland aanwezig om de streekproducten van Midden-Delfland te promoten in een stand op de Binnenrotte nabij de Markthal. Daarnaast levert PUUUR Midden-Delfland ook streekproducten voor de streeklunch die voor de Markthal wordt gehouden.

    LEES MEER    
 
 

De zoektocht is gestart: een boer voor Herenboeren Rotterdam!

Herenboeren Rotterdam start op 1 januari 2020 met een Herenboerderij in de noordrand van Rotterdam. De initiatiefnemers zijn daarom op zoek naar de boer die deze uitdaging met hen aangaat. 

    BEKIJK DE VACATURE    
 
 

Idee voor verkoop polderproduct in de stad?

Groenfonds Midden-Delfland geeft subsidie aan initiatiefnemers met een goed idee voor de verkoop van agrarische producten in de stad. Gebiedscoöperatie Delflandshof en Het Leerproces zijn de eerste twee gelukkigen. Op 23 september ontvingen zij uit handen van de bestuurders van Groenfonds Midden-Delfland, Stephan Brandligt (wethouder Delft) en Sonja Smit (wethouder Midden-Delfland en voorzitter), hun subsidiebijdrage.

Heb jij een goed verkoopidee en wil je dit zelf uitvoeren? Tot 1 november 2019 kun je nog een subsidieaanvraag indienen. Liever doorpraten over jouw idee? Kom dan op 7 of 17 oktober naar de Melkbar in Delft!

    LEES MEER    
 
 

Jouw nieuwsitem in de MIND Nieuwsflits?

Heb jij een nieuwtje dat écht niet mag ontbreken in de volgende nieuwsflits? Laat het ons weten via info@middenindelfland.net.

 
 
www.middenindelfland.net
privacy   contact  afmelden