december 2019
| bekijk online
 

Midden IN Delfland (MIND) is een lerend en levend innovatienetwerk waarin Midden-Delflanders en stedelingen samen werken aan een betekenisvolle toekomst voor het gebied. Periodiek delen we de laatste ontwikkeling in het netwerk in de MIND-Nieuwsflits. In deze editie:

  • Midden-Delfland, FrieslandCampina en LTO Noord starten samenwerking
  • Nieuwe streekproductencoöperatie in aantocht
  • Succesvol eerste jaar voor PUUUR Midden-Delfland
  • Aftrap Jonge Boeren seizoen 2019-2020
  • Rantsoen centraal bij bijeenkomst Kringloopboeren
  • POP3-subsidie voor jonge landbouwers in Zuid-Holland
  • Eigen online profiel op www.middenindelfland.net
 
 

Midden-Delfland, FrieslandCampina en LTO Noord starten samenwerking

Gemeente Midden-Delfland, FrieslandCampina en LTO Noord, afdeling Delflands Groen, zetten zich samen in voor een financieel gezonde toekomst voor de boer, het landschap van Midden-Delfland en een duurzame melkveehouderij. Vanaf aankomend voorjaar organiseren de partijen studiebijeenkomsten en workshops voor melkveehouders in Midden-Delfland. Ook zijn sinds kort de criteria voor financiële waardering van de duurzaamheidsinspanningen van boeren beter op elkaar afgestemd. Dat voorkomt dat de melkveehouder per organisatie moet voldoen aan ‘weer een ander eisenpakket’.

    LEES MEER >   
 
 


Nieuwe streekproductencoöperatie in aantocht!

Zeven producenten van Midden-Delflandse streekproducten slaan de handen ineen. Vanaf het eerste kwartaal van 2020 gaan de ondernemers hun producten gezamenlijk verkopen en distribueren. Ook andere producenten van streekproducten kunnen zich aansluiten bij het initiatief. Zo krijgt de coöperatie een mooi, breed aanbod.

Webshop en elektrische stadsdistributiewagen
De nieuwe coöperatie lanceert in het eerste kwartaal van 2020 een webshop met een breed assortiment van streekproducten uit Midden-Delfland. Bestellingen worden met een gekoelde elektrische stadsdistributiewagen bij de koper afgeleverd. In eerste instantie richt het initiatief zich op Delftse horeca en bedrijven. Blijkt het concept succesvol, dan schaalt de coöperatie zo snel mogelijk op naar een groter afzetgebied in de regio.

Interesse?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marlies Kreutz via 06 832 51 474.

 
 

PUUUR Midden-Delfland

PUUUR Midden-Delfland heeft als nieuwe gebiedsmarketingorganisatie een succesvol eerste jaar achter de rug. Met de promotiecampagnes in juni/juli en sept/okt zijn ruim 2,1 miljoen impressies gerealiseerd en 14.000 klikken naar www.puuurmiddendelfland.nl. Ook de deelname aan het World Food Festival in Rotterdam, met een stand vol streekproducten, leverde veel positieve reacties op. Voor 2020 wordt gewerkt aan een activiteitenplan, waarin er naast het doorontwikkelen van de website ook veel aandacht is voor onlinecampagnes. Binnenkort worden de partners geïnformeerd over de plannen voor 2020.

Partner worden
PUUUR Midden-Delfland heeft inmiddels 34 partners die Midden-Delfland samen op de kaart zetten bij de ruim 2 miljoen stedelingen in de regio. Wilt u ook partner worden? Dat kan!

    AANMELDEN ALS PARTNER >   
 

 

 

RANTSOEN CENTRAAL BIJ BIJEENKOMST KRINGLOOPBOEREN

Het studieprogramma van het Kringloopboerennetwerk startte met cijferbijeenkomsten over Rantsoen. In groepjes van ongeveer zes boeren werden onder meer het groeiseizoen van 2019 en de kwaliteit van het gewonnen voer geëvalueerd. Doel van de bijeenkomsten was meer inzicht te krijgen in de knoppen waaraan boeren kunnen draaien om de uitkomsten op hun Kringloopcertificaat te verbeteren en daarmee ook bedrijfseconomisch beter te presteren.

 
 

Aftrap Jonge Boeren seizoen '19-'20

Het vijfde studieseizoen van het Jonge Boeren Netwerk ging een paar weken geleden van start. Tijdens de eerste bijeenkomst stonden de plannen voor het seizoen 2019-2020 én het programma Duurzaam Boer Blijven centraal. De komende maanden kunnen de jonge boeren deelnemen aan een excursie, themabijeenkomsten met interessante sprekers en (bij genoeg animo) masterclasses.

    LEES MEER >   
 
 

POP3-subsidie voor jonge landbouwers in Zuid-Holland

De provincie Zuid-Holland stelt subsidie beschikbaar voor jonge landbouwers die duurzaam willen investeren in hun bedrijf.

    LEES MEER >    
 
 

Een eigen online MIND-profiel

De meeste (kringloop)boeren uit Midden-Delfland hebben een mooi, persoonlijk profiel op de MIND website. Je kunt ze hier bekijken. Sta je er nog niet bij en wil je er ook op met je boerenbedrijf? Neem dan contact op met Kees Moerman via info@middenindelfland.net.

 
 


Jouw nieuwsitem in de volgende nieuwsflits?

Heb jij een nieuwtje dat écht niet mag ontbreken in de volgende nieuwsflits?
Laat het ons weten via info@middenindelfland.net.

 
 

Het MIND projectteam wenst jou fijne feestdagen
en een spetterende jaarwisseling!

 
 
www.middenindelfland.net
privacy   contact  afmelden