Uitnodiging Masterclass Klimaat | bekijk online
 

MASTERCLASS KLIMAAT

18 OF 19 FEBRUARI • 13-16 UUR • DE PAARDENSTAL, MAASLAND

Hierbij bent u uitgenodigd voor de Masterclass Klimaat, aangeboden door FrieslandCampina. In deze bijeenkomst gaan we dieper in op de kansen die er op uw bedrijf liggen om de CO2 uitstoot te verminderen, met daarbij een focus op rantsoen.

 

Indicator Broeikasgasuitstoot


Tijdens de startavond van het kringloopboerenseizoen 2019-2020 heeft u het kunnen horen: Over 2018 behaalde 6% van de kringloopboeren een TOP score en 33% een BASIS score op de indicator Broeikasgasuitstoot. De overige 61% haalde de BASIS score niet. Ongeacht welke score u heeft behaald, is het interessant om eens dieper in deze indicator te duiken en te ontdekken waar kansen liggen. Om deze reden biedt FrieslandCampina binnen het studieseizoen een Masterclass over dit thema aan. Met name het rantsoen is een belangrijke sturingsfactor voor de CO2 uitstoot. Delian Kool van PPP-Agro Advies neemt u daarom mee in de mogelijkheden die het rantsoen biedt om de CO2-uitstoot te verminderen.

Programma

  • Welkom
  • Integrale visie FrieslandCampina op duurzaamheid
  • Belangrijkste sturingsfactoren klimaat
  • Focus op rantsoen / factsheet emissie per voersoort
  • Verdieping in eigen cijfers / rantsoen - Waar liggen mogelijkheden?

Meld u aan!

U kunt zich kosteloos opgeven voor één van de volgende twee data: dinsdag 18 februari 13:00-16:00 uur of woensdag 19 februari 13:00-16:00 uur. Aanmelden doet u door te mailen naar info@middenindelfland.net (VOL=VOL). Bij uw aanmelding ontvangen wij graag het volgende:

  • Uw voorkeur voor 18 of 19 februari 
  • Vóór 7 februari een overzicht van uw huidige rantsoen voor de melkkoeien*. Hiermee kan PPP-Agro in de voorbereiding op de Masterclass al berekeningen doen voor u. Deze gegevens worden alleen gebruikt ten behoeve van de Masterclass en niet voor andere doeleinden.

* Waarschijnlijk heeft u dit overzicht van uw voerleverancier. Op dit overzicht staat wat een gemiddelde koe met een gemiddeld lactatiestadium krijgt aan graskuil/balen, snijmais, bijproducten, enkelvoudige krachtvoeders en aanvulling met brok. Daarnaast staat hierop ook vaak de voederwaarde VEM, DVE, OEB, RE en de VEM dekking en DVE dekking vermeld.

  Dinsdag 18 of woensdag 19 februari 2020
13.00-16.00 uur
De Paardenstal - Gaagweg 38 - Maasland
 
We kijken uit naar uw aanmelding,
Kees Moerman
Secretaris Duurzaam Boer Blijven
 
 
www.middenindelfland.net
privacy   contact
   
...