juni 2020 | bekijk online
 

Het zijn bijzondere tijden en gezondheid gaat boven alles. Daarom wensen we vanuit het MIND-projectteam iedereen een goede gezondheid toe. We wensen hen die dierbaren hebben moeten verliezen uiteraard ook alle sterkte toe. Het is goed om te zien hoe solidair we zijn met elkaar. We kunnen en mogen steeds meer, maar deze periode zal ook nog wel even duren.

Tegelijkertijd kan deze periode ook een bron van creativiteit en inspiratie zijn. Er gebeurt nog van alles in Midden-Delfland, alleen kunnen we nu niet bij elkaar komen om het te laten zien. Daar hebben we gelukkig wat op gevonden. De jaarlijkse uitreiking van de kringloopcertificaten hebben we per post verstuurd. Daarbij hebben we ook een filmpje opgenomen waarin wethouder Sonja Smit en Frank Verhoeven de kringloopresultaten van 2019  bespreken.

Zodra het weer kan, komen we bij elkaar. Daar kunt u op rekenen!
Graag tot dan.

Het MIND-team

 
 

KRINGLOOPBOEREN VAN MIDDEN-DELFLAND
BLIJVEN KOPLOPER OP DUURZAAMHEID

Afgelopen week ontvingen alle kringloopboeren van Midden-Delfland hun kringloopcertificaat. Elke boer ziet daarop in één oogopslag zijn of haar individuele score op de verschillende duurzaamheidsindicatoren. En wat blijkt? Voor het twaalfde jaar op rij wisten de melkveehouders van Midden-Delfland hun duurzame prestaties te verbeteren. Ze gebruikten minder krachtvoer en kunstmest, produceerden meer eiwit van eigen land en verlaagden de hoeveelheid fosfaat in het voer van koeien. Al deze maatregelen zorgden voor minder CO-2 per geproduceerde liter melk en een lagere ecologische voetafdruk.

    LEES MEER    
 
 

KRINGLOOPRESULTATEN

Wethouder Sonja Smit en Frank Verhoeven van Boerenverstand bespreken in een video de kringloopresultaten van 2019.

    BEKIJK DE VIDEO    
 
 

OP PAD IN PUUUR MIDDEN-DELFLAND

Nu nóg meer inspiratie op de website van PUUUR Midden-Delfland. Op de site zijn niet alleen de partners van PUUUR met hun activiteiten en evenementen terug te vinden. Je vindt er ook veel inspirerende informatie, fiets- en wandelroutes, blogposts en een up-to-date agenda. Zo geeft de website een mooi beeld van wat er allemaal in Midden-Delfland te doen is. En dat is veel!

Volg de Facebookpagina en het Instagramaccount van PUUUR Midden-Delfland voor de allerlaatste uitjes.

    BEZOEK DE PUUUR WEBSITE    
 
 

AAN HET WOORD
GUUS VAN LAARHOVEN, FRIESLANDCAMPINA

Gemeente Midden-Delfland en FrieslandCampina werken sinds 2019 samen om melkveehouders te helpen met het verduurzamen van hun bedrijf. 'De melkveehouders in Midden-Delfland zijn uniek. Door hun jarenlange samenwerking in studiegroepen presteren ze uitzonderlijk goed op het vlak van duurzaamheid. Ze zijn een inspiratiebron voor ons.'

    LEES DE COLUMN VAN GUUS    
 
 

MIDDEN IN DELFLAND IN EEN NIEUW JASJE

(Kringloop)boeren, jonge boeren, en experimenten waarbij stad en land werken aan de toekomst. Dát is Midden IN Delfland (MIND). De nieuwe homepage is nu een stuk dynamischer en laat in één oogopslag zien welke innovaties op stapel staan. Lees over de initiatieven van de melkveehouders , kijk welke activiteiten er georganiseerd worden (en neem die over in je agenda) óf leer de boeren beter kennen (zie ‘deelnemers’).

    BEZOEK DE MIND WEBSITE    
 
 
www.middenindelfland.net
privacy   contact  afmelden
   
...