Richtlijnen jeugdhulp en jeugdbescherming
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Richtlijnen jeugdhulp en jeugdbescherming
 
Lees online  |  Afmelden
Nieuwsbrief
7 juli 2020
 
Herziene richtlijn Gezinnen met meervoudige en complexe problemen
De richtlijn met voorheen de titel Multiprobleemgezinnen is geactualiseerd. De herziene richtlijn kreeg een nieuwe naam omdat het perspectief is veranderd: de nadruk ligt niet op de 'lastigheid' van gezinnen maar op de weerbarstigheid van de problemen waar ze mee kampen.
Vanuit een positieve benadering geeft de richtlijn antwoord op vragen als: Wanneer is opvoederschap goed genoeg? Hoe definieer je met het gezin zelf wat de problemen zijn en waaraan gewerkt moet worden? En hoe betrek je de omgeving van deze gezinnen er weer bij?
Naar de richtlijn
 
Herziene richtlijn Kindermishandeling
Ook de richtlijn Kindermishandeling is geactualiseerd. Sinds de eerste publicatie van de richtlijn in 2016 is er veel veranderd in de aanpak van kindermishandeling.
De richtlijn is aangevuld met nieuwe onderzoeksresultaten en nieuwe interventies. Verder hebben ervaringen met het gebruik van de richtlijn geleid tot verbeteringen.
Naar de richtlijn
 
Wat is jouw leervraag voor de netwerkbijeenkomst?
In het najaar organiseert het Programmateam richtlijnen weer een netwerkbijeenkomst voor aanjagers. In welke vorm we dat doen – fysiek, digitaal of allebei − is afhankelijk van de omstandigheden tegen die tijd. Het programma stemmen we graag af op de behoeften van professionals.
Welke leervragen heb jij als het gaat om het werken met de richtlijnen? Of heb je een initiatief dat je wilt inbrengen? We horen het graag. Laat het ons weten via info@richtlijnenjeugdhulp.nl.
 
Zomergroet
Het Programmateam richtlijnen wenst je een prettige en gezonde zomerperiode!
Richtlijnen jeugdhulp en jeugdbescherming
E-mail opties
Informatie
Twitter Twitter
LinkedIn LinkedIn
Mail Reageren
Je ontvangt dit bericht op:
redactie@nvgzp.nl
Richtlijnen jeugdhulp en jeugdbescherming zijn een initiatief van:
BPSW   NIP  
nvo
...