Nieuws over de afronding van het actieonderzoek en het vervolg Lees deze nieuwsbrief online  |  afmelden
NVP  
Jeugdzorg Nederland  
Nederlands Jeugdinstituut  
Nieuwsbrief Actieonderzoek continuïteit pleegzorg
februari 2021
Afronding actieonderzoek
 
Eind 2020 is het actieonderzoek bij de tien deelnemende pleegzorgorganisaties afgerond. De afgelopen twee jaar hebben zij verschillende manieren bedacht en ingezet om een breakdown te voorkomen en pleegouders te behouden. Op 26 januari kwamen de deelnemers een laatste keer − online − samen om terug te blikken op het project (zie foto). We hebben de belangrijkste opbrengsten met elkaar uitgewisseld en ook hebben we stilgestaan bij de vraag hoe de veranderingen duurzaam een plek kunnen krijgen in de organisaties.
 
 
Digitaal magazine over opbrengsten
Om alle pleegzorgorganisaties en andere geïnteresseerden te informeren en samen te leren van de opbrengsten van het actieonderzoek, wordt hard gewerkt aan een digitaal magazine dat in maart verschijnt. Hierin delen de actieonderzoekers, pleegzorgmedewerkers en pleeggezinnen de ervaringen die zij hebben opgedaan tijdens het actieonderzoek, zoals de open houding van de meedenkpleegouder of de extra inzet voor pubers in pleeggezinnen.
Nieuwsgierig? Bekijk een voorproefje
 
 
 
Leernetwerk professionals pleegzorg
Tijdens het actieonderzoek bleek de uitwisseling tussen alle deelnemende en niet-deelnemende pleegzorgorganisaties waardevol. Het einde van het actieonderzoek betekent daarom de start van een leernetwerk voor pleegzorgprofessionals van alle pleegzorgorganisaties in Nederland.

Het doel van dit leernetwerk is kennis te delen, ervaringen die we opdoen met elkaar uit te wisselen en elkaar te inspireren. Zo leren we binnen organisaties én landelijk. Ook gaan we leerkringen organiseren voor andere doelgroepen, zoals pleegouders en beleidsmedewerkers van gemeenten.

Het Nederlands Jeugdinstituut, de NVP en Jeugdzorg Nederland zijn momenteel samen aan het verkennen hoe we het leernetwerk voor professionals vorm kunnen geven. We doen dit natuurlijk het liefste samen met jullie, om zo goed mogelijk aan te sluiten op de behoefte van de deelnemers.
Interesse? Geef dan je contactgegevens door en beantwoord een aantal vragen. Zo kun je direct meedenken over de opzet van het leernetwerk. Uiteraard houden we je vervolgens op de hoogte van de ontwikkelingen en ontvang je een uitnodiging voor de eerste bijeenkomst!

Neem voor meer informatie contact op met Harmke Bergenhenegouwen van het Nederlands Jeugdinstituut, projectleider pleegzorg en jeugdhulp in gezinsvormen.
Geef contactgegevens door
 
 
 
Vragen over deze nieuwsbrief?
Heb je vragen over deze nieuwsbrief of over het Actieonderzoek continuïteit pleegzorg? Neem dan contact op met Harmke Bergenhenegouwen van het Nederlands Jeugdinstituut.
 
 
NVP  
Jeugdzorg Nederland  
Nederlands Jeugdinstituut  
...