De keynote en sneak peek van het programma Lees online  |  Afmelden
 
Uitnodiging Nationale Dag voor Duurzaamheid in het Hoger Onderwijs

Namens de organisatie Studenten voor Morgen, SURF, Het Groene Brein, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Green IT en de SIG, dit jaar in samenwerking met Avans Hogeschool, nodigen we je graag uit voor de Nationale Dag voor Duurzaamheid in het Hoger Onderwijs.

Datum:  vrijdag 24 mei
Locatie: Avans Hogeschools Hertogenbosch
Tijd: 9.30-18.00 uur

Het belooft een dynamische dag te worden met boeiende sprekers, gave studentenprojecten en inspirerende interacties. In deze uitnodiging onthullen we onze keynotespreker en
geven we een sneak peek van het programma. Ben je nieuwsgierig naar de rest?
Houd dan onze website, Twitter of Linkedin in de gaten of
 Meld je (gratis) aan!
 
 
 
 
Keynotespreker Jan Jonker 
Deze hoogleraar Duurzaam Ondernemen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen inspireert dagelijks studenten over de hele wereld. Hij heeft 34 boeken en ruim 200 publicaties op zijn naam staan. Daar zitten zelfs drie bestsellers bij, waaronder ‘Circulair Organiseren’ (2018). Jonker is voorzitter van het landelijke onderzoeksprogramma Duurzame Business Modellen (2016-2022) van NWO.

Ook is hij internationaal actief. Zo is hij mede-organisator van internationale conferenties over Duurzame Business Modellen. Hij was verbonden aan universiteiten in Frankrijk en België en gaf colleges van Aarhus tot Sydney. Meer weten over Jan Jonker?

Bekijk zijn volledige biografie >>
 
 
Over Avans
 
Avans Hogeschool wil een bijdrage leveren aan een duurzame samenleving. Met duurzaam bedoelen we dat studenten en medewerkers een maatschappelijk bewustzijn hebben voor mens, milieu en welzijn.

Duurzaamheid is daarom een vast onderdeel in hun onderwijs en  bedrijfsvoering. Avans leidt professionals op die waarde creëren voor de maatschappij en kritische gesprekspartners zijn voor partners in de regio. Avans heeft daarom o.a. een GreenOffice en maakt onderdeel uit van de SDG-coalitie Nederland.
 
 
 
 
Programma Sneak Peek  
Het programma met als thema ‘Voed de toekomst’ belooft een dag met dynamische en interactieve sessies te worden. Nog meer dan de voorgaande jaren! Denk aan inspirerende pitches, innovatieve projecten en how-to-at-home-bijeenkomsten. GreenOffices tonen hun werk, de SDG World Tour komt voorbij en studenten delen hun ervaringen. 

Greep uit de eerste sprekers en onderwerpen:

  • Marsha Wagner, Programmamanager Human Capital Agenda binnen Topsector Energie.
  • Stephen Ivan aan den Toorn, Industrieel ecoloog en promovendus aan Universiteit Utrecht over Meat, dairy and more: climate change challenges and opportunities for the EU from a material flow perspective.
  • Jos van Hal, Researcher Sustainable Development Goals en Sustainable Value Chains, Van Hall Larenstein, over Het ontwikkelen van SDG’s competenties- Van hoogover naar de praktijk.
  • Maurice Bouwhuis, Head Community Support and Service Management, SURF over Duurzame inkoopmacht.
 
 
Zien we je op 24 mei?
Laat je inspireren door bevlogen sprekers uit het bedrijfsleven, onderwijs,
studentenorganisaties en start-ups! Meld je gratis aan.
 
 
 
 
*mocht je onverhoopt niet kunnen, laat het ons dan via nddho@surfsara.nl weten
in het kader van no food waste.
 
Contact
• nddho@surfsara.nl
• www.nddho.nl
Je ontvangt deze mail op r.devrind@kw1c.nl, omdat je je hebt aangemeld voor nieuwsberichten van SURF. SURF Nieuws is de nieuwsbrief van SURFmarket, SURFnet, SURFsara en het SURF-bureau.