Een bericht van gemeente Haarlemmermeer Lees online  |  Afmelden
Gemeente Haarlemmermeer
Badhoevedorp
Nieuwsbrief
 
15 oktober 2019
 
2 november informatiemarkt
Wil jij weten wat er allemaal gaat gebeuren in Badhoevedorp? Kom dan zaterdag 2 november naar de informatiemarkt in Q-Beach aan de Sloterweg. We zijn er van 13:00 - 16:00 uur. Bekijk de plannen, stel je vragen en vertel ons wat jij belangrijk vindt. Bloony en Feestbeestje zijn ook van de partij om de kinderen te schminken en ballonfiguren te maken.
Lees meer
 
Resultaten peiling centrum staan online!
Afgelopen zomer hebben we jullie op op www.JouwBadhoevedorp.nl een aantal vragen gesteld over het centrum. Wat wil je kunnen doen op het dorpsplein? Hoe moet het plein eruit komen te zien? En hoe moeten de gebouwen eromheen eruitzien? 523 mensen hebben de peiling ingevuld. De samenvatting van de resultaten kun je vanaf nu bekijken op de website. Uiteindelijk komen er op JouwBadhoevedorp drie schetsontwerpen van het nieuwe dorpsplein en de openbare ruimte. Dan horen we graag wat jij het mooiste ontwerp vindt!
Lees meer
 
Een oase tussen de woningen
“Dat is een Franse hangoor. Een mannetje. Hij is gecastreerd.” Eén van de cliënten die werkt bij kinderboerderij De Hoeve in Badhoevedorp vertelt trots over het grote witte konijn dat direct de aandacht trekt. Een deel van de kinderboerderij is verplaatst. Zondag 6 oktober was de feestelijke opening door sportverslaggever Jack van Gelder en projectwethouder Mariëtte Sedee-Schuitemaker.
Lees meer
 
Honden kunnen rennen in Badhoevedorp
In de verschillende kernen en recreatiegebieden in Haarlemmermeer zijn losloopgebieden voor honden. Hier kunnen honden vrij rondrennen. Door het omleggen van de A9 is het losloopgebied in het voormalige wandelbos vervallen. Hiervoor in de plaats komen binnenkort twee nieuwe losloopgebieden.
Lees meer
 
Nieuwe buren
Het duurt niet lang meer of de bewoners van Lentezijde krijgen nieuwe overburen. Het eerste gedeelte van Quatrebras wordt bijna 'woonrijp' gemaakt. Dat betekent dat sommige huizen bijna af zijn en de straten en stoepen worden aangelegd. Fotograaf Henk Roolvink heeft weer een aantal mooie foto's gemaakt van de nieuwe woonwijk.
Lees meer
 
Veel enthousiasme voor A9 moestuinen
De moestuiniers hebben er zin in. Zaterdag 31 augustus staan ze met een flinke groep klaar om aan de slag te gaan. De A9 pluk- en moestuin wordt die middag geopend. Van de Stichting NOWAY-festival krijgt de moestuin de opbrengst van het festival dat twee jaar geleden werd gehouden voor het dorp.
Lees meer
 
Eerste stap tot onteigening Groene AS moet opnieuw
Op en rondom de oude A9 in Badhoevedorp komen nieuwe woningen, bedrijven en voorzieningen. Een van de vijf deelgebieden van die ontwikkeling is sportpark De Veldpost, met daaraan grenzend de Groene AS. Het verzoek tot onteigening van een deel van dit gebied moet opnieuw.
Lees meer
 
Colofon
Dit is een nieuwsbrief van gemeente Haarlemmermeer. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend.
Telefoonnummer: 0900 1852
WhatsApp-nummer: 06 1331 0900
Contact
Facebook   Facebook
Twitter   Twitter
Website