Een bericht van gemeente Haarlemmermeer Lees online  |  Afmelden
Gemeente Haarlemmermeer
Badhoevedorp
Nieuwsbrief
 
13 november 2019
 
Eerste bewoners Quatrebras krijgen sleutel!
Dinsdag 12 november ontvingen de heer en mevrouw Sharma de sleutel van hun woning aan de Lupinesingel. Op de foto worden de nieuwe bewoners van Quatrebras Park gefeliciteerd door Hans Berghege van ontwikkelaar AM en door Perry Sack en Willem van Maren van aannemer BAM Wonen. Vanaf nu zijn wekelijks een aantal woningen klaar. De nieuwe eigenaren wensen we veel succes met klussen en inrichten. We wensen ze ook veel geluk in hun nieuwe huis!
Lees meer
 
Q Beach opent zijn deuren
Op zaterdag 16 november opent Q Beach om 10.00 uur zijn deuren! De hele dag is er van alles te proeven, ontdekken en doen in én rondom Q Beach. Om 11.00 uur openen wethouder Mariette Sedee en Arthur van Dijk (Commissaris van de Koning) officieel het strandpaviljoen op de oude A9. Om 15.00 uur is de feestelijke kinderopening en valt er een prijs te winnen voor de snelste racer! Iedereen is van harte welkom aan de Sloterweg 149 in Badhoevedorp.
Lees meer
 
Werkzaamheden aan de waterleiding
De oude Amsterdamse baan (Robert Kochstraat) is afgesloten. Sinds afgelopen maandag werkt de aannemer aan de waterleiding die daar ligt. De bus kan er door maar al het overige verkeer moet omrijden. De werkzaamheden duren ongeveer tot 22 november.  Via de link 'wegwerkzaamheden' komt u op een interactieve kaart met de werkzaamheden en omleidingsroutes in Haarlemmermeer. U kunt dan 'inzoomen'op Badhoevedorp om alle werkzaamheden in uw buurt te bekijken.
Wegwerkzaamheden
 
Nieuwe fietsroute richting de golfbaan
Aan de oostzijde van Badhoevedorp komt in de lente van 2020 een nieuw fietspad. Vanaf de Dellaertlaan kunt u dan naar de Oude Haagse Weg bij de Nieuwe Meer. Hier sluit het fietspad aan op het regionale fietsnetwerk. Het fietspad gaat door een afwisselend landschap: door het groen, door het lichtspel onder het viaduct van de rijksweg en door het water richting de fietstunnel onder de A9.
Lees meer
 
Snellere busverbinding tussen Schiphol en Amsterdam
Haarlemmermeer werkt samen met de provincie Noord-Holland en de Vervoerregio Amsterdam aan snelle, prettige en betrouwbare busverbindingen: Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV). Naast de Zuidtangent wordt nu gewerkt aan een betere Westtangent: een snellere busverbinding tussen Amsterdam Sloterdijk en busstation Schiphol Noord.
Lees meer
 
De bibliotheek Badhoevedorp is verhuisd!
De bibliotheek is verhuisd naar het dorpshuis. Woensdag 13 november opent wethouder Marja Ruigrok (Cultuur) om 15.00 uur de nieuwe vestiging. Meer weten over de opening en het feestelijke programma? Kijk via de 'Lees meer' link op de website van de bibliotheek.
Lees meer
 
Nieuw gebouw Rietveldschool hard nodig
Dit is het nieuwe gebouw van de Rietveldschool! Het aantal leerlingen zal de komende jaren stijgen en de bestaande 2 tijdelijke gebouwen verkeren in slechte staat. Daarom is een nieuw gebouw hard nodig. Het monumentale hoofdgebouw blijft.
Lees meer
 
Volgend voorjaar wandelen langs de Groene Singel
Half oktober is begonnen met het aanleggen van de Groene Singel. Goed voor de natuur en dieren, maar ook heerlijk om te wandelen. De Groene Singel is een kilometer lang en begint bij de Schipholweg,  gaat langs het Lint en het park, en dan richting de Fuchsiastraat. In het voorjaar van 2020 is het grootste gedeelte klaar.
Lees meer
 
Balletje trappen op de oude A9
Wat doe je op de plek waar eerst een snelweg lag, maar nu tijdelijk even niks? Juist: voetballen! De kinderen uit de buurt vermaken zich met het trapveldje. Een stuk verderop bij de Plesmanlaan tot aan de knoop is een hondenlosloopgebied van maar liefst 700 meter lang.
Lees meer
 
Colofon
Dit is een nieuwsbrief van gemeente Haarlemmermeer. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend.
Telefoonnummer: 0900 1852
WhatsApp-nummer: 06 1331 0900
Contact
Facebook   Facebook
Twitter   Twitter
Website