Een bericht van gemeente Haarlemmermeer Lees online  |  Afmelden
Gemeente Haarlemmermeer
Badhoevedorp
Nieuwsbrief
 
31 januari 2020
 
Heien in Quatrebras Park
De eerste bewoners verhuizen alweer naar Quatrebras Park. De stratenmakers zijn in de nieuwe wijk druk met het bestraten van de stoepen, fietspaden en straten.  
Vanaf 28 januari bouwt de aannemer de laatste 25 huizen in dit eerste deel van Quatrebras. De komende drie tot vier weken gaan de bouwvakkers daarom heien. 
Het bouwverkeer blijft via de Amsterdamse Baan en het Businesspark Lijnden rijden. Dit om verkeersoverlast voor omwonenden te verminderen.
 
Quatrebras is bereikbaar voor verkeer 
Het eerste stuk van de Oleanderlaan is sinds november open. De nieuwe bewoners van Quatrebras rijden de komende twee jaar via de Fuchsiastraat, Anjersingel, Anemoonlaan en Keizersweg hun buurt uit. Ongeveer eind 2021 gaat de aansluiting van de Oleanderlaan op de Schipholweg open. Vanaf dan rijdt het verkeer vanuit Quatrebras én de Bloemenbuurt vooral via de Oleanderlaan naar de Schipholweg en de A9.  
 
Nieuwe planten op het Franse plein
Alweer bijna een jaar geleden maakten we het Franse plein aan de Snelliuslaan. Daar zijn veel nieuwe planten gekomen. Niet alle planten slaan meteen goed aan. De hovenier plantte daarom flink wat nieuwe planten in de borders en bakken op het plein. In het park plaatsten de mannen ook nog een aantal extra bomen. Zoals een Japanse esdoorn, wilg en platanen. Zo kunt u vanaf de lente weer genieten van een mooi groen plein én park.   
 
Hoe is het met de plannen voor het verkeer?
In november 2019 spraken we veel geïnteresseerden over het verkeer tijdens de informatiemarkt en inloopavond.  We kregen veel reacties op de door ons meegebrachte verkeerskaart. Deze reacties zorgden er ook voor dat we een paar voorgestelde wijzigingen nog eens goed bekeken en waar nodig aanpasten. In februari neemt het college van B&W naar verwachting een besluit over de Actualisatie 2020 Verkeerstructuurplan Badhoevedorp (VSP). Daarna wordt het VSP aangeboden aan de gemeenteraad. Het VSP zetten we zodra het kan op onze website. We informeren u hier natuurlijk over via onze Facebook, Twitter en deze nieuwsbrief.
Lees meer
 
Uitstel besluit uitgangspunten nieuwe Sloterbrug
Het besluit over de uitgangpunten voor de nieuwe Sloterbrug tussen Badhoevedorp en Amsterdam Nieuw-West is voorlopig uitgesteld. Amsterdam wil eerst het resultaat afwachten van het Mobiliteitsplan Nieuw-West, voordat het een besluit neemt over de uitgangspunten.
Lees meer
 
Graafmachines graven de Groene Singel

Aan de westkant van het dorp komt de Groene Singel. Het water is vanaf de Schipholweg goed te zien! De singel is een kilometer lang, met een oppervlakte van in totaal drie voetbalvelden aan water. De Groene Singel sluit straks aan op het Lint bij het park. De komende zes weken gaat de aannemer verder met het maken van de paden, het neerleggen van de bruggen en het planten van het groen.

 
Overlast op het Franse plein
Vandalen sloopten vorig jaar onder andere de prullenbakken en insectenmuurtjes bij het Franse plein. Hiervan deed de gemeente aangifte bij de politie. Dit voorjaar repareren we de beschadigingen. Zonde van de overlast en de kosten die dit met zich meebrengt. Om de overlast rondom het Franse plein tegen te gaan plaatsten we een felle lamp met een bewegingssensor. Het is daardoor minder aantrekkelijk om tot laat op het plein rond te hangen. Ziet u dat er tóch iets wordt vernield? Bel dan 112!
 
Colofon

Dit is een nieuwsbrief van gemeente Haarlemmermeer. 
Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend.

Telefoonnummer: 0900 1852
Contact
Facebook   Facebook
Twitter   Twitter
Website
 
...