Hadoks Online lezen  |  Afmelden
Nieuwsbrief voor huisartsen
31 maart 2020
Coronatesten
Vandaag heeft de GGD aan ons bevestigd dat ze al een week geen Coronatesten meer afnemen. Patiënten worden alleen nog in het ziekenhuis getest. Per abuis heeft de GGD afgelopen dagen u voor het doen van testen verwezen naar Hadoks. Dit is onjuist.

Als u in uitzonderlijke gevallen toch een patiënt in de thuissituatie wilt laten testen, denk aan patiënten in een terminale setting of onmisbare mantelzorgers, kunt u adviseren om een zelftest te laten afnemen. Ga de testen in principe niet zelf afnemen ivm verspilling van PBM of anders hoog risico op verspreiding.

Star-SHL laboratorium Rotterdam en RdGG kunnen Corona testen verwerken. Er zijn geen posten om te laten testen! Voor keel- en nasopharynx afname kunt u een e-Swab (roze dop), Transwab (paarse dop) of Aptima buis (oranje etiket) gebruiken. De huisarts gebruikt het eigen aanvraagformulier (kan ook via zorgdomein), hier moeten alle persoonlijke gegevens worden ingevuld. Zet bij overige aanvragen:  Coronavirus en “2020COV2”.

- Start SHL heeft een een afname instructie voor zelftesten.
- Testen via Star SHL kunnen nog ingeleverd op de volgende prikpunten. Elke 24 uur wordt deze lijst op de site bijgewerkt

 
 
...