Hadoks Online lezen  |  Afmelden
Nieuwsbrief voor huisartsen
2 april 2020 
Een woord van het Coöperatiebestuur
Klik hier voor een woord van dank, hoop, steun en kracht van de voorzitter van het Coöperatiebestuur Hadoks. 
Testen van patiënten op COVID
De GGD is gestopt met het uitvoeren van testen bij patiënten. Mocht u om zwaarwegende redenen behoefte hebben om een patiënt te testen, kunt u vanaf maandag 6 april gebruikmaken van een nieuw opgerichte drive-through in Nootdorp. Informatie over exacte locatie en werkwijze van deze testmogelijkheid volgt zo snel mogelijk.

Lees hier het advies van de RIVM over het testen van patiënten. 
Testen van zorgverleners op COVID
Mocht u overwegen u zelf of een van uw medewerkers te laten testen, neem dan contact op met het Hadoks via corona@hadoks.nl.

De huidige richtlijn van het RIVM voor het testen van zorgverleners leest u hier.

NB: Veel huisartsenpraktijken ontvangen mails waarin het aanbod staat om Covid-19 IgG-IgM point of care testen te bestellen. Ons advies is om hier niet op in te gaan. We kennen de diagnostische waarde hiervan (nog) niet.
Aanschaf persoonlijke beschermingsmiddelen
De laatste dagen krijgen wij veel vragen of wij maskers kunnen leveren aan de dagpraktijken. Helaas hebben wij op dit moment niet de beschikking over voldoende persoonlijke beschermingsmiddelen om deze aan dagpraktijken te verstrekken.

Ons advies aan alle praktijken is om deze middelen (met name chirurgische maskers) zelf te bestellen. Deze zijn op dit moment makkelijk te verkrijgen. De eenmalig opslag van 10 euro per patiënt is onder andere bedoeld om deze kosten te dekken.
Advanced Care Planning
Juist tijdens deze Covid pandemie is het enorm belangrijk dat huisartsen helder in beeld proberen te brengen wat de wensen van hun kwetsbare oudere patiënten zijn wat betreft behandelingen en eventuele opnames.

Hier vindt u een stroomdiagram, opgesteld door Gerard Jan Blauw (internist ouderengeneeskunde) en Monica van Eijk (specialist ouderengeneeskunde) beiden van het HMC. Dit stroomdiagram kan u als huisarts helpen een selectie te maken bij welke patiënten het zinvol kan zijn een ACP gesprek te voeren. Voor vragen kunt u met Gerard Jan Blauw en Monica van Eijk contact opnemen via 088-9795386.

Verder zijn bijgevoegd de Clinical Frailty Scale, het Katz-ADL meetinstrument en een goed overzicht van de aandachtspunten bij palliatieve zorg en zorg voor ouderen met COVID.
Rode Kruis vrijwilligers helpen Hadoks
Gisteren heeft u kunnen lezen hoe de Rode Kruis vrijwilligers ons helpen op de Corona Huisartsenpost. Ook op het Triagecentrum worden wij door deze toppers ondersteund. Benieuwd? Klik hier. 
U kunt alle nieuwsberichten teruglezen op deze webpagina
 
...