Hadoks Online lezen  |  Afmelden
Nieuwsbericht voor huisartsen
10 april 2020 
Nieuwsbericht corona 10 april 2020
Centraal triagepunt tijdelijk verblijf 
Voor patiënten die een tijdelijke opname nodig hebben kan op alle dagen van de week van 08.30-22.00 uur contact opgenomen worden met de intercollegiale overleglijn van Hadoks: 070-3640576

Patiënten met de indicatie laag complexe zorg, hoog complexe zorg en palliatieve zorg kunnen hier worden aangemeld en overlegd worden met de Specialist Ouderengeneeskunde. Zorg als telefoonarts dat u bij aanvang van uw dienst op de hoogte bent van de contactgegevens van de dienstdoende SO. De SO indiceert en het besluit van de triage van de SO is leidend. Na dit besluit kan de huisarts elke dag tussen 08.00-23.00 uur de dienstdoende VVT instelling bellen via TIP Haaglanden op 070-7561666. Of er bedden beschikbaar zijn kunt u zelf hier zien.  De dienstdoende VVT instelling zorgt voor plaatsing van de patiënt.

Nb: ook de transferverpleegkundigen uit het ziekenhuis volgen deze route. Als telefoonarts zou u dus ook door hen gevraagd kunnen worden naar de contactgegevens van de SO. 

Zorghotel
Verder werken wij op de achtergrond hard aan de realisatie van een zorghotel. Helaas duurt dit langer dan wij hadden gehoopt. Wij krijgen signalen dat dit in de praktijk problemen geeft bij aanvragen van thuiszorg en plaatsing van patiënten op een ELV bed. Hiervan zouden wij graag op de hoogte gebracht worden via corona@hadoks.nl. Heeft u dit paasweekend een acuut probleem met het regelen van thuiszorg of plaatsing van een patiënt, dan kunt u via 088-0025099 vragen naar de dienstdoende huisarts van het COVID-huisartsen team. 
Praktische tips voor huisartsenpraktijken
Het LHV heeft een aantal praktische tips voor de praktijkvoering tijdens de COVID-19-pandemie op hun site gezet. Klik hier voor de tips. 
Contactgegevens
Mocht u ons een vraag/opmerking/verzoek mailen naar corona@hadoks.nl vergeet u dan niet uw contactgegevens ook duidelijk te vermelden? Dat maakt het voor ons gemakkelijker om u snel te antwoorden. 
Alle belangrijke afspraken op een rij
Inmiddels heeft u heel wat nieuwsbrieven van ons ontvangen waarin wij veel informatie met u gedeeld hebben. We hebben de belangrijkste afspraken uit deze nieuwsbrieven in een document opgenomen. We zullen dit document na elke nieuwsbrief updaten en op de site plaatsen waar u ook alle andere nieuwsbrieven kunt vinden. 
U kunt alle nieuwsberichten teruglezen op deze webpagina
 
...