Hadoks Online lezen  |  Afmelden
Nieuwsbericht voor huisartsen
28 april 2020
Nieuwsbericht 28 april
Uitslag binnen het uur
Vorige week hebben we met trots de Mobiele COVID-19 Post (MCP) bij het stadion van ADO Den Haag geopend. Vanaf vandaag is deze MCP zelfs de eerst 'Corona drive-through teststraat' in Nederland, met een resultaat binnen 45 minuten. Dit betekent dat u als huisarts, nadat de patiënt gearriveerd is op de MCP, binnen het uur een betrouwbare uitslag ontvangt. Een geweldige ontwikkeling.

Op de huisartsenpost en tijdens de visites gebruiken wij op dit moment nog de normale test. Die uitslag duurt gemiddeld 24-48 uur. Er wordt hard gewerkt om deze snelle test ook op de post en tijdens de visites te kunnen gebruiken.
Reguliere zorg
Zoals reeds gecommuniceerd voor het weekend, gaan we vandaag weer opstarten met het zien van schone patiënten op de locatie Haga. Dit zal gedaan worden door de HC dienst. Er is hiervoor 1 agenda aangemaakt die gevuld kan worden vanuit het Triagecentrum. De coördinerend VS heeft nog steeds de leiding in de aansturing van de patiënten- stromen.
Nieuwsbrief chronische (acute) zorg 
Vorige week hebben wij met u de nieuwsbrief Chronische (acute) zorg van patiënten in coronatijd gedeeld. Helaas is gebleken dat de opgenomen hyperlinks naar documenten niet werkte. Hier kunt u nogmaals de nieuwsbrief lezen met werkende links. 
Visitediensten met AIOS
Alle auto’s zijn inmiddels voorzien van een afscheiding tussen mobiel assistent en arts. Hierdoor is het weer mogelijk om samen met een AIOS visitedienst te doen. Er kan nog steeds wel maximaal 1 persoon naar binnen bij een visite waar PBM nodig is.
Inzicht capaciteit
Vrijdag hebben we u geinformeerd hoe u inzicht krijgt in de capaciteit van en toeleiding naar bedden buiten het ziekenhuis. We hebben toen opgenomen dat de huidige capaciteit beter inzichtelijker gemaakt is via POINT. De link die we daarbij plaatste was helaas een niet werkende link. Voor de huidige capaciteit en de juiste link klik u hier
Oproep AMAN
Nu de ramadan begonnen is roept de Associatie Marokkaanse Artsen Nederland huisartsen op om extra alert te zijn op vastende patiënten.  Zie hiervoor het persbericht van de AMAN. 
Van arts tot arts
Vorige week is de nieuwsbrief van arts tot arts van het HMC gepubliceerd. Wilt u de VATA ontvangen, klik dan hier om u aan te melden. Klik hier voor de editie van vorige week.
 
...