Hadoks Online lezen  |  Afmelden
Bericht voor huisartsen 
6 mei 2020
Nieuwsbericht woensdag 6 mei
Huisartsenpost HAGA
Sinds een week zijn we rustig weer begonnen met het ontvangen van reguliere zorgvragers op de HAP van het HAGA. Dit houdt in dat er in het HAGA zowel COVID als niet-COVID dokters aan het werk zijn. Inmiddels zijn in het weekend bijna alle diensten weer volgens het reguliere rooster. Dit betekent het volgende:
  • Op het HAGA moet u er nog steeds vanuit gaan dat u ingezet wordt op het COVID deel van de HAP
  • De reguliere diensten zijn ‘lang’. We vragen om onderling te kijken naar het wisselen halverwege de dienst van enkele uren COVID-HAP en enkele uren reguliere HAP.
Testen
Vanuit de VVT krijgen huisartsen regelmatig het verzoek om patiënten te testen voor ze naar het verpleeghuis/ELV bed toe mogen. Ook krijgen we vragen om patiënten te laten testen voor de thuiszorg hier aan de slag kan. Soms gaat het hier om patiënten zonder klachten of met geringe klachten waarvan de kans op een fout negatieve uitslag voor ons gevoel groot is. We vragen u toch deze patiënten te laten testen omdat het voor de patiënt essentieel is om op de goede plek terecht te komen of de juiste zorg te krijgen.
 
Op dit moment is het landelijk beleid dat de huisarts verantwoordelijk is voor deze testen.
Natuurlijk denken wij ook mee over andere oplossingen. Tot die tijd zal het testen blijven lopen via de huisarts, in samenwerking met het MCP.
 
De patiënt kan aangemeld worden www.mcp-west.nl op de gebruikelijke manier. Gebruik hiervoor uw mailadres wat bekend is bij Hadoks. Als de patiënt niet in staat is om te komen, is het ook mogelijk de test thuis te laten uitvoeren. Deze optie staat ook op de website van het MCP.
 
Wilt u controleren of het e-mailadres wat bekend is in mijnhadoks.nl correct is?
Het MCP kan deze  gebruiken voor het doorgeven van test uitslagen die op de hap aangevraagd zijn.
Testen van patiënten op de HAP (consult of visite)
  • Zorg ervoor dat u de naam van de eigen huisarts ook goed noteert! Anders komt de uitslag niet aan. Het telefoonnummer van de huisarts is ook te vinden onder het kopje ‘patiëntgegevens’
  • Let goed op het invullen van de patiëntgegevens op de testbuis.
  • Als in het weekend de testuitslag van direct belang is en niet kan wachten tot maandag, noteert u op het formulier dat het CITO betreft.
  • In de P-regel noteert u dan duidelijk de reden van de CITO aanvraag, zodat voor de telefoondokter duidelijk is hoe de vervolgactie moet liggen.
  • De uitslag van deze test wordt dan doorgebeld naar de telefoondokter die dienst heeft.
Testen van patiënten vanuit de reguliere praktijk
  • De uitslag van de test via het MCP komt op het door u ingevulde mailadres bij de aanvraag! Het komt dus niet in de digitale mailbox van uw HIS.
  • U bent zelf verantwoordelijk voor de opvolging van uw beleid naar aanleiding van de uitslag. Denkt u hier goed aan als u een test vlak voor het weekend aanvraagt. (Onderneem actie als de uitslag niet kan wachten tot maandag!).
  • Hadoks kan NIET in uw mailbox om de testuitslag eruit te halen.
We zijn nog druk bezig om de logistiek rondom de aanvragen en de uitslagen te optimaliseren.
Het is nog niet optimaal geregeld. Wij vragen om uw begrip hiervoor.
 
...