Hadoks Online lezen  |  Afmelden
Nieuwsbericht voor huisartsen
2 juni 2020
Nieuwsbericht dinsdag 2 juni
Testbeleid
Conform het landelijke beleid, zal elke patiënt die op de Coronapost of tijdens een visite beschermd gezien wordt ook getest worden. Dit geldt zowel voor de patiënten overdag als in de ANW-uren. Vergeet niet de naam van de eigen huisarts en het telefoonnummer van de praktijk duidelijk te vermelden op het aanvraagformulier.
 
Een patiënt met klachten die geen beoordeling van een huisarts nodig heeft kan zelf bellen met de GGD op het volgende telefoonnummer: 0800-1202
 
Het is te verwachten dat er de eerste periode een wachttijd zal zijn op het testen bij de GGD. Als overgangssituatie zal het MCP (locatie ADO stadion) nog open zijn tot en met 12 juni. U kunt dus ook via deze weg een patiënt (aan huis) laten testen. De openingstijden van het MCP zijn als volgt:
  • 2 t/m 5 juni: 8.00-20.00 uur
  • 6 en 7 juni: gesloten
  • 8 t/m 12 juni: 10.00-17.00 uur
Rooster Corona Huisartsenpost
Omdat de Corona Huisartsenpost vooralsnog tot september gehandhaafd zal worden, zullen wij de invulling van het rooster verder vooruit gaan plannen. Aanstaande donderdag 4 juni om 12.00 uur zal het rooster online gaan tot en met zondag 2 augustus. De spelregel van 1 dienst per week blijft gelden. Staan er vrijdag 5 juni om 12.00 uur nog diensten open, dan kunt u die vrij invullen en geldt er geen beperking.

Let op: De openstaande diensten vindt u onder ‘mijn rooster’ onder het kopje ‘rooster COVID-19’. In verband met de locatie onder het eigen rooster van de huisarts waren er verschillende huisartsen in de veronderstelling dat zij de nog openstaande COVID diensten toebedeeld hadden gekregen. Dit zullen wij nooit doen zonder persoonlijke afstemming. Dit gaat om de nog openstaande diensten in te vullen door (voornamelijk) waarnemend huisartsen. Als praktijkhoudend huisarts kunt u dit negeren.
Alle berichten en belangrijke afspraken
TVrijdag hebben we in de nieuwsbrief een link met u gedeeld waar u een overzicht kon vinden met alle belangrijke afspraken. Helaas bleek deze link niet (meer) te werken. Hierbij de juiste link. Klik hier om alle laatste afspraken op een rij te lezen. Ook kunt u hier alle verstuurde nieuwsberichten vinden. 
 
...