Hadoks Online lezen  |  Afmelden
Nieuwsbericht voor huisartsen
5 juni 2020
Nieuwsbericht vrijdag 5 juni
Update testen
Testen aan huis
Tot en met vrijdag 12 juni is het mogelijk om patiënten aan huis te laten testen via het MCP. U kunt de aanvraag via de mcp-website (http://www.mcp-west.nl) doen zoals u gewend bent. Vanaf 13 juni zal het testen aan huis via de GGD lopen. Zij hebben hiervoor Rode Kruis medewerkers ingeschakeld. Wanneer wij duidelijkheid hebben over de nieuwe werkwijze zullen wij u informeren via de nieuwsbrief.
 
Testen zonder medische beoordeling
Wanneer een patiënt alleen een test nodig heeft zonder medische beoordeling kan de patiënt zelf met de GGD bellen op: 0800-1202. Ook is het tot en met vrijdag 12 juni nog steeds mogelijk om via het MCP een aanvraag te doen voor een test in de teststraat bij het ADO Stadion.
 
Testen op de coronapost en in de visiteauto
Iedereen die op de coronapost is gezien EN waarbij na het consult nog steeds een vermoeden is op COVID, wordt op dit moment getest. Dit doet u als consult of visitearts zelf aan het einde van het consult. De postassistent voorziet u van het testmateriaal en een formulier met een sticker met patiëntengegevens. Voor kinderen tot 12 jaar zijn er speciale smallere teststokjes (blauw).
 
Vanaf vandaag worden de COVID-testen op de coronapost en in de auto’s geanalyseerd door het laboratorium van het HAGA ziekenhuis. U krijgt als huisarts die uitslagen via een edifact bericht op uw praktijk binnen zoals u dat gewend bent van andere laboratorium uitslagen.  Een CITO test is alleen mogelijk na telefonisch overleg met de dienstdoende microbioloog en bij strikte indicatie (invloed op verpleeg- of isolatiebeleid, aankomende opname of operatie etc). Bel met 070-2101010 en vraag naar de dienstdoende medisch microbioloog.
 
Uitslagen opvragen
Heeft u als eigen huisarts geen uitslag ontvangen, dan kunt u bellen naar de volgende nummers:
  • Getest via MCP: 071-5269111, vraag naar dienstdoende MCP arts
  • Getest via Hadoks dienst: 070-2101010, vraag naar de medische microbiologie
Handige informatie bij een positieve patiënt
Omdat patiënten zelf een COVID test kunnen laten doen bij de GGD zonder tussenkomst van de huisarts, kunt u onverwachts geconfronteerd worden met positieve patiënten die u om informatie vragen. Hieronder vind u enkele links die u kunt gebruiken ter informatie aan positieve patiënten of hun huisgenoten: 
https://lci.rivm.nl/informatiepatientthuis
 en https://www.thuisarts.nl/corona/ik-woon-bij-iemand-met-mogelijk-coronahttps://lci.rivm.nl/informatiebriefhuisgenootthuis
Herregistratie
De dagdiensten op de coronapost gelden voor de herregistratie als normale daguren. De ANW diensten op de coronapost gelden voor de herregistratie als ANW-uren.
 
...