WerkloonT berekent financiële gevolgen
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
  Lees online
 
Stimulansz
Nieuws uit het Sociaal Domein
 
Bijstand en aan het werk. Je moet maar durven!
Inwoners die de stap zetten van uitkering naar betaald werk, riskeren dat zij er financieel op achteruitgaan: de armoedeval. Stimulansz ontwikkelde een applicatie die berekent wat de financiële gevolgen zijn: WerkloonT. Een interview met adviseur John Nuyten, de ontwerper van de rekentool.
Lees meer
 
 
 
Weigeren van schuldhulp
Mag een gemeente inwoners die eerder schuldhulp hebben ontvangen de toegang weigeren? In hoeverre doet een gemeente hier goed aan? Lees nu het antwoord op deze vraag van onze schuldhulp-expert mr. Corinne Berhitu.
Lees meer
 
 
 
Inburgering verbinden
Hoe zorgt u als gemeente dat er verbinding is tussen de nieuwe Wet inburgering en de overige onderdelen binnen het sociaal domein? In deze blog geeft mr. Evelien Meester praktische adviezen waarmee u gelijk aan de slag kunt.
Lees meer
 
 
 
Beschermd wonen & VN
Op het eerste gezicht lijkt het Wmo 2015-onderdeel beschermd wonen weinig met het VN-Verdrag handicap te maken te hebben. Maar dat klopt niet: zo ongeveer alles wat tot de gemeentelijke competentie behoort heeft met het VN-Verdrag te maken, aldus Wmo-specialist Wim Peters in zijn nieuwe blog.
Lees meer
 
 
 
Direct Duidelijk Brigade
De Direct Duidelijk Brigade heeft in een jaar tijd flink resultaat geboekt. De Direct Duidelijk Brigade is in oktober 2019 opgericht door staatssecretaris Knops om ambtenaren te helpen bij het verbeteren en begrijpelijker maken van teksten van de overheid.
Lees meer
 
 
 
Agenda
26
okt
Online training: Verdieping Tozo
Om uw kennis van de Tozo te verdiepen en als specialist aan de slag te gaan, bieden wij een online training Tozo-regeling aan.
27
okt
Online actualiteiten Jeugd 
Laat u online bijpraten over de actualiteiten op het terrein van de Jeugdwet en krijg antwoord op lastige uitvoeringsvragen.
Bekijk alle trainingen
 
 
 
Expert sociaal domein
Cedeo erkend
Ruim 90% van alle gemeenten kiest voor Stimulansz
 
stimulansz
Volg ons op social media!
Linkedin   Twitter   Facebook   Youtube   instagram
...