Lees online  |  Afmelden
VNG
Europa in een oogwenk
9 maart 2020
Kennisnetwerk uitgelicht: Organization of world heritage cities
De Organization of world heritage cities is een VN-organisatie van steden waar zich een locatie van het Werelderfgoed bevindt. Het promoot samenwerking en uitwisselen van informatie en expertise op regionaal en internationaal niveau, met als doel om de Werelderfgoedlocaties goed te beheren en te onderhouden. Tijdens de tweejaarlijkse bijeenkomsten van de Algemene Vergadering worden er conferenties, workshops en seminars georganiseerd.
Meer over Europese kennisnetwerken
 
dinsdag 25 februari 2020
Nieuws - Set Global Goals indicatoren voor gemeenten
Europa en internationaal

VNG International werkt samen met een aantal Nederlandse gemeenten aan een set indicatoren om de  Global Goals op gemeentelijk niveau te kunnen meten. Wilt u een sessie bijwonen of op de hoogte worden gehouden? Laat het ons weten. 

Lees meer
 
maandag 17 februari 2020
Nieuws - Nieuwe aanmeldingskans voor WiFi4EU
WiFi4EU Portal

Met het programma WiFi4EU biedt de Europese Unie gemeenten de mogelijkheid een waardebon van €15.000,- euro aan te vragen om Wifinetwerken in hun gemeenschappen te financieren. De waardebonnen worden toegekent op basis van het ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’ principe. Gemeenten dienen zich te registreren via onderstaande link. Het aanvragen van de waardebon kan op 17 en 18 maart 2020.

Lees meer
 
woensdag 29 januari 2020
Nieuws - Uw mening over het Just Transition Fund
Neth-ER

De Commissie vraagt uw input over het Just Transition Fund (JTF). Tot en met 12 maart kunt u uw feedback geven op het plan dat regio’s moet ondersteunen bij de energietransitie. Het Just Transition Fund en bijbehorende Just Transition Mechanism maken deel uit van de Green Deal, het ambitieuze klimaatplan van de Commissie Von der Leyen. Het JTF zal over 7.5 miljard euro komen te beschikken.

Lees meer
 
Bijeenkomsten - Uitgelicht
Brussels Economic Forum

Op 9 juni vindt het Brussels Economic Forum plaats. Het is een groots netwerkevenement, georganiseerd door de Europese Commissie, waarin de Europese economie centraal staat. Het thema van dit jaar is ‘’Eerlijk en groen: de EU economie toekomstbestendig maken.’’ Tijdens het evenement worden er debatten georganiseerd, komen er sprekers en is er volop de mogelijkheid om te netwerken. Enkele onderwerpen die besproken worden zijn de Green Deal, het huidige monetair beleid en de uitdagingen waar jongeren op de arbeidsmarkt voor staan.

Lees meer
 
Conferentie ESPON

Op 12 maart vindt het jaarlijkse evenement van het Europees Onderzoeksnetwerk voor Territoriale Ontwikkeling en Cohesie (ESPON) plaats in Brussel. ESPON is een door de EU gefinancierd programma voor toegepast onderzoek op het gebied van territoriale ontwikkeling. Het valt binnen het kader van het Cohesiebeleid van de Europese Unie met als doelstelling "Europese Territoriale Samenwerking". De jaarlijkse netwerkbijeenkomst is gericht op kennisdeling en informatie-uitwisseling op het gebied van milieu, ruimtelijke ontwikkeling en duurzaamheid uit verschillende Europese regio’s. Daarnaast is het netwerk bedoeld om de samenwerking te bevorderen tussen de Europese Commissie, de afzonderlijke lidstaten, de onderzoeksinstituten en de betrokken (lokale) overheden.

Lees meer
 
Agenda
12 maart: Conferentie ESPON: evidence in support of Cohesion Policy now and post 2020 (Brussel)
17 maart:  Concrete dialogue: A green deal for European Cities
18 maart: GREAT end conference
23 april: Netwerkbijeenkomst over de Europese agenda voor 2020 voor decentrale overheden (Den Haag)
6-7 mei: VinylPlus Sustainability Forum 2020 (Florence, Italië) 
9 juni: Brussels Economic Forum 
Tot 12 juni Aanmelding EU Cities for Fair and Ethical Trade Award 2020
23 juni: General Assembly AER (Straatsburg)
24-25 juni: AER: Agenda 2030: Transforming Regions, Changing the World (Straatsburg)
29 en 30 juni: European Public Communication Conference
Contact
Postbus 30435
2500 GK Den Haag
070 - 373 83 93
info@vng.nl
vng.nl
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube  
Dit bericht is verzonden door VNG in opdracht van:
Vereniging van Nederlandse Gemeenten
...