Lees online  |  Afmelden
VNG
Europa in een oogwenk
23 maart 2020
Kennisnetwerk uitgelicht: Liberation route Europe
Liberation route Europe is een toerismenetwerk waarin de route van de geallieerden in de Tweede Wereldoorlog na D-Day gevolgd kan worden. Hiermee beoogt de organisatie een hecht netwerk van internationale partners te creëren waarin de conflicten en de verdeeldheid van toen vanuit meerdere oogpunten onderzocht én herdacht worden. Daarnaast heeft het netwerk als doel om innovatieve en duurzame toeristische producten en arrangementen toegankelijker te maken voor bezoekers uit alle landen ter wereld om deze belangrijke episode uit de Europese geschiedenis zichtbaarder te maken.
Meer over Europese kennisnetwerken
 
maandag 23 maart 2020
Nieuws - EU-regels rond staatssteun voor bedrijven tijdelijk opgerekt
Europa en internationaal

De Europese Commissie komt met een tijdelijk steunpakket van maatregelen om de economische gevolgen van het coronavirus te bestrijden. Lidstaten krijgen ruimere bevoegdheden waarmee ze kunnen voorkomen dat bedrijven in zwaar raken of zelfs failliet gaan.

Lees meer
 
vrijdag 6 maart 2020
Nieuws - Doe mee aan mondiale consultatie van 75-jarige VN
Europa en internationaal

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat de Verenigde Naties werd opgericht. De VN lanceerde recent een mondiale consultatie, om gezamenlijk terug te blikken en vooruit te kijken: wat voor toekomst wilt u? Alle gemeenten worden aangemoedigd om te reageren op de vragenlijst.

Lees meer
 
donderdag 5 maart 2020
Nieuws - Pleidooi voor grensoverschrijdende samenwerking en Duits
Europa en internationaal

Het ministerie van EZK moet een groter deel van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling inzetten voor grensoverschrijdende samenwerking. Dat schrijft de VNG in de aanloop naar het AO Grensoverschrijdende Samenwerking van 11 maart. Ook benadrukken we het belang van Duits in het curriculum van (v)mbo.

Lees meer
 
Agenda

Vanwege de maatregelen in Nederland en omringende landen betreffende het corona-virus zijn een groot aantal evenementen en bijeenkomsten helaas afgelast.
Contact
Postbus 30435
2500 GK Den Haag
070 - 373 83 93
info@vng.nl
vng.nl
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube  
Dit bericht is verzonden door VNG in opdracht van:
Vereniging van Nederlandse Gemeenten
...