Lees online  |  Afmelden
VNG
Europa in een oogwenk
10 april 2020
Kennisnetwerk uitgelicht: Greenovate!Europe
Greenovate!Europe is een netwerk van ontwikkelaars en beleidsmakers gefocust op verduurzaming van de waardeketen in het productieproces. Het doel van het netwerk is het creëren van een zo gunstig mogelijk werkveld om de gang van onderzoek en ontwikkeling naar de markt zo goed en groen mogelijk te laten verlopen. Beleidsmakers worden in dit proces betrokken door hen te stimuleren milieuvriendelijke omstandigheden te scheppen zodat duurzame innovatie kan bloeien. Er zijn meer dan 500 ervaren innovatieadviseurs en 2000 technische adviseurs uit 14 landen aangesloten bij dit netwerk.
Meer over Europese kennisnetwerken
 
vrijdag 10 april 2020
Nieuws - Consultatie Klimaatpact: doet u mee?
Europa en internationaal

De Europese Commissie publiceerde op 4 maart een consultatie over het Klimaatpact. Het doel is om burgers en gemeenschappen te betrekken bij de transitie naar een klimaatneutraal Europa in 2050. Het pact is onderdeel van de Green Deal.

Lees meer
 
vrijdag 3 april 2020
Nieuws - EU-subsidies voor innovatieve milieu- en klimaatprojecten
Europa en internationaal

Sinds deze week kunt u subsidie aanvragen bij het Europese subsidieprogramma LIFE. Het doel is om innovatieve projecten te ondersteunen die het natuur-, milieu- en klimaatbeleid van de EU verder ontwikkelen of in de praktijk brengen. Elke organisatie in de EU kan meedoen, ook gemeenten.

Lees meer
 
dinsdag 24 maart 2020
Nieuws - Doe mee aan UCLG-enquête over Global Goals op lokaal niveau
Europa en internationaal

Hoe staan lokale overheden er wereldwijd voor wat betreft de implementatie van de Global Goals? Dit maken de UCLG en PLATFORMA-CEMR elk jaar inzichtelijk in 2 publicaties op basis van een jaarlijkse enquête. We verzoeken u graag om deze enquête namens uw gemeente in te vullen. Dat kan tot 15 april.

Lees meer
 
Agenda

Vanwege de maatregelen in Nederland en omringende landen betreffende het corona-virus zijn een groot aantal evenementen en bijeenkomsten helaas afgelast.
Contact
Postbus 30435
2500 GK Den Haag
070 - 373 83 93
info@vng.nl
vng.nl
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube  
Dit bericht is verzonden door VNG in opdracht van:
Vereniging van Nederlandse Gemeenten
...