Lees online  |  Afmelden
VNG
Europa in een oogwenk
11 mei 2020
Kennisnetwerk uitgelicht: Cities Alliance
Cities Alliance is een wereldwijd netwerk van steden in de strijd tegen stedelijke armoede en ter promotie van de rol van steden in de duurzame ontwikkeling. Cities Alliance heeft als doel steden te ondersteunen in het behalen van lange termijndoelstellingen die zich richten op nationale welvaart, internationale vooruitgang en stabiliteit. Aangezien er in veel landen weinig middelen zijn om in te zetten op deze doelstellingen, ondersteunt Cities Alliance hen hierin door het opstellen van beleidskaders voor de lange termijn, het promoten van lokale vaardigheden, het helpen bij strategische planning en het faciliteren van investeringen.
Meer over Europese kennisnetwerken
 
woensdag 6 mei 2020
Nieuws - Denk mee over EU-strategie data en kunstmatige intelligentie
Europa en internationaal

Heeft u een mening over de voorgestelde Datastrategie en het Witboek kunstmatige intelligentie? Wat mag er vanuit het perspectief van lokale overheden niet ontbreken op dit gebied? Laat het weten aan de Europese Commissie door een publieke consultatie in te vullen.

Lees meer
 
dinsdag 28 april 2020
Nieuws - Sluit aan bij de European Local Democracy Week
Europa en internationaal

Alle gemeenten worden uitgenodigd om deel te nemen aan de European Local Democracy Week (ELDW), een pan-Europees initiatief gericht op het stimuleren van lokale democratie en participatie. Het thema is dit jaar 'Local democracy, building trust'.

Lees meer
 
donderdag 9 april 2020
Nieuws - Impact corona op grensoverschrijdende samenwerking
Europa en internationaal

De coronacrisis kan impact hebben op grensoverschrijdende samenwerkingsprojecten (met EU-subsidies), maar ook ondersteuning bieden. De programma‚Äôs Interreg Vlaanderen-Nederland, Interreg Duitsland-Nederland en Interreg 2 Zeeën informeren online over de mogelijke gevolgen voor projecten in de grensregio.

Lees meer
 
Agenda

Vanwege de maatregelen in Nederland en omringende landen betreffende het corona-virus zijn een groot aantal evenementen en bijeenkomsten helaas afgelast.
Contact
Postbus 30435
2500 GK Den Haag
070 - 373 83 93
info@vng.nl
vng.nl
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube  
Dit bericht is verzonden door VNG in opdracht van:
Vereniging van Nederlandse Gemeenten
...