Lees online  |  Afmelden
VNG
Europa in een oogwenk
29 mei 2020
Kennisnetwerk uitgelicht: City Mayors
City Mayors is een netwerk waarin de kracht en welvaart van steden en lokale overheden gepromoot wordt. Het is een denktank met een netwerk verspreid over vijf continenten. City Mayors moedigt burgemeesters van over de hele wereld aan om innovatieve en duurzame oplossingen te vinden voor de grote uitdagingen waar steden voor staan in het bestuur, de maatschappij, volkshuisvesting, transport, onderwijs en werkgelegenheid. Het biedt ook de mogelijkheid om de dialoog aan te gaan over internationale uitdagingen zoals klimaatveranderingen, technologie en sociale- en veiligheidskwesties, welke van grote invloed zijn op burgers.
Meer over Europese kennisnetwerken
 
Aanmelding voor de European Entrepreneurial Region Award
European Entrepreneurial Region (EER)

U kunt zich aanmelden voor de European Entrepreneurial Region (EER) Award. Dit is een prijs die uitgereikt wordt door het Europese Comité van de Regio’s voor maximaal drie steden of regio’s met buitengewone, toekomstgerichte strategieën om het MKB of start-ups te ondersteunen. U kunt zich tot 28 oktober 2020 aanmelden.

Lees meer
 
Oproep ESPON voor een onderzoek naar de territoriale dimensie van de coronacrisis
ESPON.eu

Het ESPON, Europees Onderzoeksnetwerk voor Territoriale Ontwikkeling en Cohesie, doet een oproep aan regio’s en steden om mee te doen aan een kleinschalig onderzoek naar de geografische gevolgen van de coronacrisis en naar de regionale aanpak van de bestrijding van corona. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden tot 7 juni.

Aanmelden
 
vrijdag 29 mei 2020
Nieuws - Europees herstelprogramma voor gevolgen coronacrisis
Europa en internationaal

Op 27 mei heeft de Europese Commissie een  herstelprogramma gepresenteerd  ter bestrijding van de gevolgen van de coronacrisis. Dit zou kunnen betekenen dat Nederlandse gemeenten extra geld uit het Europees Sociaal Fonds krijgen, maar dit is op dit moment nog niet uitgewerkt.

Lees meer
 
dinsdag 19 mei 2020
Nieuws - Subsidie voor grensoverschrijdende ontmoetingen
Europa en internationaal

Tot 15 juni is het opnieuw mogelijk om via EUREGIO een subsidieaanvraag in te dienen voor grensoverschrijdende ontmoetingen tussen Nederland en Duitsland tot € 1.000. Denk aan Duits-Nederlandse ontmoetingen tussen bijvoorbeeld ambtenaren, politici, scholieren, ondernemingen of sporters.

Lees meer
 
Agenda

Vanwege de maatregelen in Nederland en omringende landen betreffende het corona-virus zijn een groot aantal evenementen en bijeenkomsten helaas afgelast.
16 juni  Webinar Europese lobby en netwerken (VNG)
Contact
Postbus 30435
2500 GK Den Haag
070 - 373 83 93
info@vng.nl
vng.nl
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube  
Dit bericht is verzonden door VNG in opdracht van:
Vereniging van Nederlandse Gemeenten
...