Nieuws voor openbare bibliotheken      
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Lees online
Bnetwerk logo
Nieuwsbrief header
nieuwsbrief 
December 2020
Programma Nationaal Biebcongres bekend
Op dinsdag 19 januari 2021 is het zover: het Nationale Bibliotheekcongres! Op die dag heten we je graag online welkom. Praat en denk mee over het thema digitaal burgerschap: over de risico’s, kansen en ethische vragen die er liggen, en hoe we daar als bibliotheken het beste mee om kunnen gaan. We hebben weer een mooi programma met inspirerende sprekers voor je samengesteld!
Bekijk het programma en meld je aan
 
Nieuwe pilot: de TijdschriftenBieb
Met de TijdschriftenBieb-app kunnen bibliotheekleden kennismaken met het online lezen van tijdschriften.Titels gaan van Happinez en Psychologie Magazine tot Vrij Nederland en de Autoweek. De TijdschriftenBieb is een pilot van de online Bibliotheek, voor ongeveer een half jaar.
Lees meer over de pilot
 
Pilot online cursussen
Vanaf medio januari kunnen bibliotheekleden die zich willen ontwikkelen aan de slag met zo'n 160 online cursussen. Deze pilot wordt gelanceerd in het kader van ‘Leven Lang Ontwikkelen’, een van de maatschappelijke opgaves uit het Bibliotheekconvenant.
Bekijk alvast het cursusaanbod
 
Doe mee met vervolg 'Haal meer uit data'
KB, POI’s en bibliotheken werken samen om data-geïnformeerd werken meer in de bibliotheekpraktijk te brengen. Het eerste samenwerkingsproject 'Haal meer uit data' is succesvol afgerond. In 2021 starten we met een vervolg, waarbij we nog meer de stap maken van theorie naar praktijk. Doet jouw bibliotheek ook mee? De eerste online workshop vindt plaats op 2 maart.
Meld je aan vóór 16 januari
 
De KB wenst iedereen een mooi en voorspoedig 2021!
 
Nationale bibliotheek
www.bibliotheeknetwerk.nl
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je voor de Bnetwerk-nieuwsbrief (voorheen KB/OB-nieuwsbrief) hebt aangemeld.
Je kunt je hier afmelden
    Twitter   Linkedin    
...