Nieuws voor openbare bibliotheken      
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Lees online
Bnetwerk logo
Nieuwsbrief header
nieuwsbrief 
Januari 2021
Fors meer uitleningen online Bibliotheek 
De coronapandemie heeft ervoor gezorgd dat er in 2020 fors meer gebruik is gemaakt van de online Bibliotheek. In totaal werden er vorig jaar 5,6 miljoen e-books uitgeleend, tegen bijna 3,9 miljoen in 2019. Het aantal uitleningen van e-books steeg daarmee met 44%, terwijl in eerdere jaren de groei tussen de 10 en 15% lag. Ook de luisterboeken deden het goed.
Lees meer
 
Bibliotheekcongres groot succes
Het Nationale Bibliotheekcongres, dat op 19 januari online plaatsvond, had als thema Digitaal Burgerschap. Ruim 850 mensen uit het bibliotheekveld namen deel. Heb je iets gemist of wil je iets terugzien? De content blijft tot 1 april beschikbaar voor iedereen met een inlog. Was je er niet bij en ben je enthousiast geraakt door de verhalen van je collega’s? Meld je dan alsnog aan voor 25,-
Lees meer
 
Subsidie voor MAKERLAB-project
Onlangs heeft de KB van Stichting PICA subsidie gekregen voor het project MAKERLAB. In dit project wordt bij 4 bibliotheken een makerplaats ingericht. De bibliotheken kunnen experimenteren met de programmering, het ontwerp en de inrichting ervan. Samenwerking staat in dit project centraal.
Lees meer
 
Gegevenslevering Wsob eerder van start
De Bibliotheekstatistiek, waarin de belangrijkste cijfers over openbare bibliotheken zijn gebundeld, wordt dit jaar op veler verzoek al in juli gepubliceerd, en niet pas in november. Daartoe begint de KB al in januari met het uitvragen van de Wsob-gegevens aan bibliotheken. Tijdens het webinar op 8 februari kunnen bibliotheken informatie en hulp krijgen bij het invullen van de vragenlijsten.
Lees meer
 
Dossier rondom Digitaal Burgerschap
Het digitaal vaardig maken en houden van de Nederlandse burger is een van de grootste maatschappelijke opgaven van het moment. Bibliotheken kunnen daar een belangrijke rol in spelen. Daarom heeft de afdeling Onderzoek nu, in aansluiting op het thema van het Nationale Bibliotheekcongres, het dossier Digitaal Burgerschap gepubliceerd.
Bekijk het dossier
 
Nationale bibliotheek
www.bibliotheeknetwerk.nl
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je voor de Bnetwerk-nieuwsbrief (voorheen KB/OB-nieuwsbrief) hebt aangemeld.
Je kunt je hier afmelden
    Twitter   Linkedin    
...